2020 - 2021 Yaz - Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı

4 Mayıs 2021

2020-2021 Yaz dönemi Erasmus+ staj hareketliliği başvuru bitiş tarihi

29 Nisan 2021

Erasmus İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı, Erasmus İngilizce Dil Yeterlilik sınavına girecek öğrenciler için son başvuru tarihi 28 Nisan 2021 saat 15:00'dır.

5 Mayıs 2021

Erasmus İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı sonuçlarının açıklanması

6 Mayıs 2021

Ön Değerlendirme Sonuçları

6 - 14 Mayıs 2021

Ön Değerlendirme Sonuçlarına itiraz süresi

18 Mayıs 2021

Genel Değerlendirme Sonuçları, Asil ve Yedek Listenin Belirlenmesi

18 - 31 Mayıs 2021

Feragat Tarihleri

Başvuru takviminde gerçekleşebilecek muhtemel güncellemeleri öğrencilerimiz İZÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün takvim sayfasından takip edebilirler.

Lütfen web sitemizde yer alan aşağıdaki başlıkları dikkatlice okuyunuz.

Erasmus+ Program Ülkeleri ile Öğrenci Staj Hareketliliği

Erasmus+ Staj Hareketliliğinde seçilen katılımcılara sağlanan hibe desteği, daha fazla öğrencinin faaliyetten yararlananabilmesi için en fazla 65 gün olacak şekilde sınırlandırılmıştır.

Faaliyet süresi en az 60 gün olmalıdır.

Ülkelere Göre Hibe Desteği ve Özel İhtiyaç Desteği

Kimler Başvurabilir?

Nasıl Başvurulur?

Başvuru için Gerekenler

Erasmus+ Staj Hareketliliğinde başvuru formuna yurt dışındaki bir işletmeden alınan kabul mektubu/yazısı yüklenmelidir. Sadece kabul mektubu/yazısı veya stajyerin kurum tarafından kabul edileceğine dair yazışmalar olan adaylar değerlendirmeye alınacaktır. Kabul mektubu sunan adaylar değerlendirmede +10 puan alacaktır. Sadece yazışmalar ile başvuru yapan adaylar ise +10 ek puan alamayacaktır.

Öğrencinin Seçilmesi

Kontenjanlar

Hibe Desteği

Seçilen Öğrencinin Hareketlilik Süreci

Sıkça Sorulan Sorular

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gerekenler

1-Başvuru esnasında meydana gelebilecek sorunlar ile ilgili lütfen Erasmus Kurum Koordinatörlüğü ile iletişime geçiniz. (erasmus@izu.edu.tr adresine e-mail gönderebilir veya Erasmus Ofisi ziyaret edebilirsiniz. Kütüphane, KT-143)

2-Başvurular çevrimiçi (online)  olarak yapılacaktır. "Başvuru için Gereken Belgeler" ve "Nasıl Başvurulur" sayfası mutlaka okunmalıdır. Staj hareketliliğinde Kabul mektubu ve stajyerin kurum tarafından kabul edileceğine dair yazışma şartı aranmaktadır. Gerekli belgeler başvuru sistemine yüklendikten sonra başvurunuz geçerli bir başvuru ise sistem üzerinde "Ofis Onayladı" şeklinde gözükecektir. Staj hareketliliği başlangıç tarihinin 31 Mayıs - 1 Eylül 2021 arasında olması tavsiye edilmektedir.  Başvuruda kabul mektubu / yazısı veya kabul yazışması şartı arandığı için seçim süreci tamamlandıktan sonra staj yeri ve ülke değişikliğine izin verilmeyecektir. Bu hususta öğrencilerin staj yapacakları ülkelerin pandemi ve vize durumlarını araştırıp staj yerlerini belirlemeleri gerekmektedir.

3-Erasmus+ İngilizce Dil Yeterlilik sınavı çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır. Sınava kayıt yaptıran adayların sınav tarihinden önce İZÜ English Preparatory School LMS (izu.edu.tr) sistemine @std.izu.edu.tr uzantılı üniversite kullanıcı hesapları ile giriş-çıkış yapmış olmaları gerekmektedir. Erasmus İngilizce Dil Yeterlilik sınavına girecek öğrenciler için son başvuru tarihi 28 Nisan 2021 saat 15:00'dır.

4-Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Erasmus+ İngilizce Dil Yeterlilik Sınavına girmek istemiyorsanız. Başvuruda "Üniversite Erasmus+ Dil Yeterlilik sınavına katılmak istemiyorum" seçeneği işaretlenmelidir.

Dil Sınavına girmek istemeyen öğrenciler;

• Dil Sınav Sonucu Belgesi var ise (Üniversite tarafından eşdeğerliği kabul edilen TOEFL-IBT, TOEFL-CBT, TOEFL-PBT, YDS, YÖKDİL ve IELTS sınavlarının sonuç belgeleri sisteme yüklenmelidir. (YDS ve YÖK Dil belgelerinde 5 yıl geçerlilik şartı gözetilerek değerlendirme yapılacaktır. Diğer sınav yeterlilik belgelerinin geçerlilik tarihi 2 yıldır.) İlgili dil belgeleri sisteme yüklenirken doğrulama kodları görülecek şekilde yüklenmelidir. Dil sınav belgesi olmayan adaylar "Erasmus+ Dil Yeterlilik sınavına girmek istiyorum seçeneğini seçmelidir."
  • İZÜ Hazırlık Bitirme Notu ile başvuru yapmak isteyen öğrenciler "B2" seviyesindeki hazırlık bitirme notunu sisteme doğru bir şekilde eklemeli ve "B2" seviyesinde hazırlık bitirme notunu gösteren güncel tarihli elektronik imzalı transkripti sisteme yüklemelidir. "C1" HazırlıkBitirme notu kabul edilemeyecektir.

YDS, YÖKDİL, TOEFL-IBT-CBT-PBT ve IELTS  puanlarının İZÜ Erasmus+ Dil Yeterlilik Sınavı puanına dönüşüm tablosu için tıklayınız.

5-Güncel tarihli elektronik imzalı Transkript öğrenci işlerinden talep edilerek PDF olarak başvuru sisteme yüklenmelidir.

6-Asil olarak seçilen öğrencilerin feragat tarihleri 18 Mayıs 2021 - 31 Mayıs 2021'dur. Bu tarihler arasında feragat etme hakkını kullanmayıp farklı bir tarihte feragat eden öğrencilerden bir sonraki başvuru döneminde -10 puan düşülecektir. Feragat etmek isteyen öğrencilerin 18 Mayıs 2021 - 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne gelerek bir dilekçe ile feragat etmeleri gerekmektedir.

İletişim: erasmus@izu.edu.tr