Yabancı uyrukluların değişik amaçlarla yapacakları Türkiye seyahatleri öncesinde ülkemizin uyguladığı vize rejimini incelemeleri önem taşımaktadır.
Turizm ve iş görüşmesi amacıyla yapılacak ziyaretler ile çalışma ve eğitim amacıyla yapılacak ziyaretlerde uygulanan vize rejimi arasında farklılıklar bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin diğer ülke vatandaşlarına uyguladığı vize rejimi karşılıklılık ilkesine göre ülkeden ülkeye de değişmektedir.
Bazı ülke vatandaşları turistik seyahatlerinde vizeden muaftır; bazı ülke vatandaşlarına ise turistik amaçlı vizeleri elektronik ortamda verilmektedir. Buna karşılık her türlü çalışma ve eğitim vizeleri için başvuru elektronik ortamda yapılabilmekle birlikte başvuru sahiplerinin ilgili dış temsilciliklerimize mutlaka şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.
Ülkelere ve türlerine göre vize rejimiyle ilgili sorgulama sayfasına www.mfa.gov.tr adresinden erişilebilir.
Ülkemize giriş yapmak üzere gelen yabancılardan vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az 60 gün geçerli pasaport veya pasaport yerine geçen belge talep edilmektedir.
Örnek A: 90 ikamet süreli vizeye sahip olan bir yabancı ziyaretçinin Türkiye’ye girişinde 150 gün (90 + 60 gün/5 ay) geçerliliğe sahip pasaportu/seyahat belgesi olması gerekmektedir.
Pasaportların, istenilen vizenin bitiş tarihinden en az altı ay uzun olacak şekilde geçerliği olmalıdır.
90 gün hak
Vize ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için, Dışişleri Bakanlığı’nın resmi İnternet adresini ziyaret edebilirsiniz: www.mfa.gov.tr/sub.en.mfa?cc4e437c-6769-4d79-9017-10b63c651224
İkamet izni ile ilgili daha fazla bilgi için de Türk Ulusal Polisi’nin resmi internet adresini ziyaret edebilirsiniz: www.egm.gov.tr/EN/Pages/Residence-Permit-Procedures.aspx
Unutmayın, üniversiteniz, ikamet izin sürecinde size yardımcı da oluyor olabilir.
Birçok Türk üniversitesi, kampüste ya da devlet yurtlarında kalmak isteyen tüm yabancı öğrencilere barınma olanağı sağlamaktadır. Yemekler, genellikle ücrete dahil değildir ancak yurtlarda, öğrencilerin uygun fiyatla kahvaltılarını yapabilecekleri ya da yemek yiyebilecekleri kantinler vardır. Tüm ücretler, Türk Lirası ile sabittir. Milliyetlerine bakılmaksızın, tüm yabancı öğrenciler, Türk öğrencilerle aynı ücreti ödeyebilirler. Ayrıca, Türkiye’deki çoğu yurt, kız yurdu ve erkek yurdu olarak ikiye ayrılır. Öğrencilerin, Türk Lirası’na kolayca dönüştürülebilecek yeterli nakit para getirmeleri iyi olur. Kredi kartları kabul edilmeyebilir. Türkiye'de devlet yurtlarında barınma ile ilgili tüm işlemler Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılmaktadır.
Detaylı bilgi için www.kyk.gov.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Eğer bir başkasıyla paylaşabileceğiniz bir oda arıyorsanız, pansiyonlarda ve dil okullarında ya da başka benzer yerlerde verilmiş ilanlarda bu tip bir barınma da sağlayabilirsiniz. Ayrıca, üniversitenizin kampüsü içinde de barınma şansına sahip olabilirsiniz.
Türkiye’de öğrenim gören tüm uluslararası öğrenciler ‘‘genel sağlık sigortası’’ndan yararlanabilmektedir. Genel sağlık sigortasından yararlanmanız durumunda, tüm devlet hastanelerinden ücretsiz olarak özel hastanelerden de az bir katkı payı ödeyerek faydalanabilirsiniz. Türkiye’de genel sağlık sigortasından yararlanma konusunda bilgi almak için üniversitenizin Uluslararası Öğrenci Ofisine gidebilirsiniz. Ardından, gerekli evraklarla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu'na gidip başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuzu tamamladığınızda genel sağlık sigortası ücretini Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıt yaptırdıktan sonra bir ay içerisinde aylık olarak ödeyebilirsiniz.
Üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra üç ay içerisinde genel sağlık sigortası için başvuru yapmamanız halinde, devletin sağladığı genel sağlık sigortası imkânlarından faydalanamazsınız. Ancak uluslararası sağlık sigortanız varsa bu sigortayı kullanabilir veya özel sağlık sigortalarından yararlanabilirsiniz. Bazı üniversiteler kendi uluslararası öğrencileri için özel sağlık sigortası hizmeti sunmaktadır.
Türkiye düşük ücretler karşılığında kaliteli sağlık hizmetleri sunması ile bilinmektedir. Bu yüzden, komşu ülkelerin yanı sıra batıdaki gelişmiş ülkelerden de birçok hasta diş tedavisi, göz muayenesi ve ameliyat olmak vb. için Türkiye’ye gelmeyi tercih etmektedir.
Türkiye’de sağlık sigortasından faydalanana kadar, herhangi bir problem yaşamamak için gelmeden önce diş doktorunuzu ziyaret etmeniz, yanınıza yedek kontak lensleriniz ile gözlüklerinizi almanız ve bir ilkyardım çantası bulundurmanız önerilir.
Türkiye, dünyanın en eski yerleşim yerlerine ve en küçük milletlerden en büyük imparatorluklara kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
Türkiye, Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan kültür ve medeniyetlerin beşiği ve aynı zamanda yüzyıllar boyunca Anadolu topraklarının hakimi olan medeniyetlerin merkezidir.
En eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Anadolu, tarihin başlangıcından beri, farklı kabileleri göçleriyle yeşermiş ve birbiri sıra kurulan imparatorluk ve uygarlıklardan büyük bir kültürel miras biriktirmiştir. Sümerlerden Hititlere, Lidyalılardan Bizanslılara, Selçuklulardan Osmanlılara kadar pek çok imparatorluk bir zamanlar Türkiye sınırları içinde gelişmiş ve son bulmuştur.
Türkiye’deki tatil şehirleri hakkında daha fazla bilgi almak ve Türkiye’deyken hangi şehirleri ziyaret edeceğinize karar vermek için, lütfen Türkiye’nin resmi turizm portalı www.goturkeytourism.com adresini ziyaret ediniz.
Akdeniz ve Ege iklimleri, nispeten serin ve nemli bir kış mevsimine ve sıcak ve yağışsız bir yaz mevsimine sahiptir. Türkiye’nin Ege Bölgesi’ndeki iklim, tüm yıl boyunca, kışın bile, oldukça güzeldir.
Türkiye’nin, Gürcistan ve Irak sınırındaki doğu bölgelerinde ise, havalar yazları sıcak kışları ise karlı ve buzlu geçer.
Karadeniz Bölgesi’nde ise, iklim ve hava karasaldır, ancak nem düzeyleri oldukça yüksektir. Kışın, özellikle de Aralık ve Ocak aylarında, havalar soğuktur ve sıcaklıklar sıfırın altına düşer
Türkiye’nin başkenti Ankara’da ve Orta Anadolu Bölgesi’nde ise, hava kışları soğuk, yazları ise sıcak ve yağışsızdır. Türkiye’nin orta bölgesindeki iklim karasal iklim ile step ikliminin bir karışımı olarak bilinir.
Türkiye’deki mevcut hava durumu ile ilgili bilgi almak için, Türkiye Devlet Meteoroloji Dairesi’nin resmi İnternet adresini ziyaret edebilirsiniz: http://www.mgm.gov.tr/
Türkiye, insanlık tarihinin başlangıcından bugüne pek çok millet ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır ve Anadolu yüzyıllardır görkemli Türk kültürünü barındırmaktadır. Avrupa ve Asya kıtalarını birleştiren coğrafi konumundan ötürü, Türk kültürü bütün bu medeniyetlerin etkisiyle gelişmiş ve gelişmeye devam etmektedir. Anadolu tarih boyunca farklı medeniyetlerin beşiği olmuştur ve bu durum, bu kültürlerin etkileri, Türk mutfağında ve sosyal hayatta kendini göstermektedir.
Eğer Türk gelenek ve görenekleri, folkloru, geleneksel ve modern müziği, tiyatro ve sineması, güzel sanatları ve edebiyatı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Türkiye’nin resmi turizm portalı www.goturkeytourism.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Türk kültürünün en güzel yanlarından birisi mutfağının çeşitliliğidir! Türkiye’de sadece geleneksel Türk yemeklerini değil, Batı ve Uzak Doğu mutfaklarının da lezzetli pek çok örneğini bulabilirsiniz.
Türkiye’deki yeme alışkanlıkları hüküm süren kültürel, coğrafi, ekolojik ve ekonomik özelliklere ve tarihsel sürece bağlı olarak şekillenmiştir.
Özetle, Asya ve Anadolu’nun sunduğu ürün çeşitliliği, tarihsel süreçteki farklı pek çok kültürle karşılıklı ilişkiler ve Selçuklu ve Osmanlı mutfaklarında keşfedilen yeni lezzetler, sizin de çok beğeneceğiniz günümüz yemek kültürünün şekillenmesinde rol oynamıştır.
Geleneksel Türk ve Osmanlı mutfakları ve dahası hakkında bilgi edinmek için, lütfen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesini http://www.kultur.gov.tr/EN,35306/culinary-culture.html adresinden ziyaret ediniz.
Türkiyede yiyebileceğiniz özgün yemek türlerine örnekler şunlardır:
1- Kebap
2- Simit
3- Yoğurt –Ayran
4- Kahvaltı (Ballı-Kaymaklı)
5- Lokum
6- Baklava
7- Fındık Fıstık (Kuruyemişler)
8- Meyveler
9- Pide
10- Lahmacun
11- Turşu
12- Maraş Dondurması
13- Mantı
14- Dolma – Sarma
15- Kuru Fasulye
16- Kestane Şekeri / Kebabı
17- Tavukgöğsü Tatlısı
18- Türk Kahvesi – Lokumu
19- Börek
20- Sahlep (Vahşi orkide köklerinden kremalı – tarçınlı mucize içecek)
21- Aşure
22- Boza
Para birimi Türk Lirası’dır (TL). Seyahat çekleri Türkiye’de pek kabul görmemektedir. ATM’lere, Türkiye’de en küçük kasabada bile erişilebilmektedir. Çoğu ATM, uluslararası kredi kartlarını veya banka kartlarını kabul etmektedir (genellikle ATM’lerin üzerinde bununla ilgili olarak küçük logolar bulunur). Hemen hemen tüm ATM’ler, yönergeleri İngilizce olarak okuyabilmeniz için dil seçeneğine sahiptir. Yine pek çok ticari işletmede, Visa, Master Card ve American Express gibi uluslararası kredi kartları geçmektedir.
Bankacılık sistemi çok gelişmiş düzeydedir ve her yerde banka ve ATM bulunmaktadır. Bankamatik ve kredi kartınızla bir çok işletmede ödeme yapabilirsiniz.
Adınıza hesap açıp bankamatik kartı almanız için ikamet belgesine ihtiyacınız var.
Türkiye’de KDV olarak bilinen katma değer vergisidir. Katma değer vergisi, hemen hemen her zaman belirtilen fiyata eklenmiştir. Bazı dükkânlar bu vergiyi düşebiliyorlar; dolayısıyla, böyle bir indirim olup olmadığını sormanız gerekiyor.
Türkiye’de elektrik akımı alternatif akım (AC) olarak 220 volt, 50 hertz’dir; duvar prizleri Avrupa’da kullanılan standartta olup, yuvarlak iki ya da üç uçlu fişlere uyumludur.
1 Ocak: Yeni Yılın İlk Günü
23 Nisan: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun yıldönümü, 1920)
1 Mayıs: İşçi ve Dayanışma Bayramı (2009’dan beri)
19 Mayıs: Atatürk Gençlik ve Spor Bayramı (Atatürk’ün 1919’da Samsuna gelişi ve Kurtuluş Savaşı’nın başlaması)
30 Ağustos: Zafer Bayramı (1922’de işgal kuvvetlerine karşı kazanılan zafer).
29 Ekim: Cumhuriyet Bayramı (1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş yıldönümü)
Ramazan Bayramı: Ramazan ayında tutulan oruçların ardından kutlanan üç günlük bayramdır. Ayrıca, ziyarete gelen akrabalara ve arkadaşlara şeker ikram edildiği için “Şeker Bayramı” olarak da bilinir.
Kurban Bayramı: koyunların ve ineklerin kurban edilerek etlerinin fakirlere dağıtıldığı dört günlük bayramdır.
Bu dini bayramların tarihleri, İslami takvim olan Hicri takvime göre değişiklik gösterir ve her sene, bir önceki seneye göre 10-11 gün önce kutlanır (bu da, Hicri ve Miladi takvimler arasındaki 10 gün 21 saatlik farktan kaynaklanmaktadır).
Standart saat alanı: UTC/GMT + 3 saat
Şehirlerarası telefon görüşmesi yapmak için (bulunduğunuz şehrin dışında başka bir şehri aramak için) yedi haneli telefon numarasının önüne ‘0’ rakamını tuşlamanız gerekir. Aşağıda Türkiye’deki önemli büyük şehirlerin şehirlerarası telefon kodlarını bulabilirsiniz:
• Adana 322
• Ankara 312
• Antalya 242
• Bursa 224
• İstanbul (Asya yakası) 216
• İstanbul (Avrupa yakası) 212
• İzmir 232
Türkiye’deki her bir mobil telefon operatörünün de benzer şekilde bir alan koduna (mobil telefon kodu) sahiptir:
Turkcell 530-539 rakamlarını,
Vodafone 541-549 rakamlarını
Türk Telekom 502-506 rakamlarını kullanmaktadır.
Önemli Not: yanınızda getirdiğiniz mobil telefon cıhazlarınızı 120 gün kullanma süreniz var. Bu süre dolmadan bir GSM operatörüne pasaportunuzla gidip kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Bu işlem için 140TL / 38 $ ücret ödenmektedir. Cihazınızı Türkiyeden satın almanız durumunda bu işlemi yapmanıza gerek yoktur.
Acil durumlarda gerekli olabilecek telefon numaraları
155 Polis
112 Ambulans
110 İtfaiye
170 Turizm bilgi
Türkiye’ye seyahatinizin planlanması da heyecan verici bir süreçtir, ancak Türkiye’ye gelmeden önce, şu bilgilere ihtiyaç duyabilirsiniz:
Yanınızda getirmeniz gereken belgeler: geçerli bir vizeye sahip pasaportunuz; seyahat planı ve biletleri; üniversitenizin kabul mektubu. (Yeni üniversitenizin adresi, telefon numarası ve ilgili kişinin adını da yanınızda bulundurmanız faydalı olacaktır).
Sağlık ve seyahat sigortası: İlk önce üniversitenizin tavsiyesini alın – kendi öğrencilerine özel bir sigorta politikası öneriyor olabilirler. Sigorta şirketlerine de sormak faydalı olacaktır. Aşılar ve diğer sağlıkla ilgili konular hakkında bilgi almak için, Sağlık bölümüne bakabilirsiniz.
Çoğu havayolunun, bagaj aşımını ücretlendirdiğini de unutmayın.
Türkiye’deki hava sıcaklıkları, mevsimden mevsime ve bölgeden bölgeye değişiklik göstermektedir. Türkiye ile ilgili bilgi edinmek için, Hava Durumu bölümüne bakabilirsiniz.
Dünyaya uzanan köprü
Türkiye’ye gelmek için hepinizin farklı gerekçeleri olabilir. Her bir kentinin kendine has ruhu ve coğrafi özellikleriyle Türkiye, dünyadaki bir çok insan için adeta bir çekim merkezi konumundadır. Mesela İstanbul’u ele alalım; hem Asya’da, hem de Avrupa’da topraklara sahip olması sebebiyle her iki kıtayı bir birine bağlayan bu şehir, binlerce yıl boyunca çok farklı medeniyetlerin merkezi konumunda olmuştur. Aslında Türkiye için sadece iki farklı kıtayı bir birine bağlayan bir ülke tanımlaması yapmak yeterli değildir. Zira Türkiye Doğu ile Batının bir araya geldiği çok daha geniş bir kavramı ifade etmektedir. Türkiye, bu iki kültürü başarıyla harmanlamış ve binlerce yıl boyunca kültürel ve tarihi zenginliğe ve bu zenginliğin bıraktığı mirasa ev sahipliği yapmıştır.
Pek çok burs olanağı
Özellikle günümüzün küreselleşen dünyasında, yurt dışında eğitim almak birçok öğrencinin rüyasını süslemektedir. UNESCO’nun verilerine göre, 2010 yılında 3.6 milyon öğrenci yurtdışında yüksek öğrenim görmek için kayıt olmuştur ve bu rakam her yıl artmaktadır. Rekabetin yoğun olduğu bu ortamda, Türkiye’de sizi çok farklı burs olanakları beklemektedir. Bu burs olanaklarının birçoğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından sağlanmaktadır. Daha fazla bilgi için http://www.turkiyeburslari.gov.tr/index.php/en/turkiye-burslari/burs-programlari adresini ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıca özel üniversitelerinde farklı burs uygulamaları vardır (%100 - %75 - %50 bursları)
Yaşanılacak ideal yer
Yurt dışında eğitim almak sadece yabancı bir ülkede okula devam etmek anlamına gelmemektedir. Bu yüzden, yurt dışında nerede eğitim almak istediğinize karar verirken ilk önce kendinize nerede yaşamak istiyorsunuz sorusu sormanız gerekmektedir. Gerek kozmopolit şehirleri, gerekse küçük yerleşim yerleriyle Türkiye uluslararası öğrencilere çok çeşitli kültürel tecrübe edinme seçeneği sunmaktadır. Farklı kültürleri, farklı dinleri, farklı insanları ve hayat tarzlarını ve de farklı mutfakları bir araya getiren Türkiye, eşine az rastlanan coğrafi konumu ile adeta hem Doğudan Batıya, hem de Batıdan Doğuya açılan bir pencere konumundadır.
Yurt dışında eğitim almaya karar verirken dikkate almanız gereken diğer bir konu ise gideceğiniz ülkenin iklim koşulları olmalıdır. Bulunduğu coğrafi ve iklim koşulları sebebiyle Türkiye, içinde dört mevsimi barındıran güzellikleri yaşayabileceğiniz ender ülkelerden biridir. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, güneşi doya doya yaşayacağınız, yazın yüzerken, kışın kayak yapabileceğiniz bir ülkedir.
Öğrenim ve geçim giderleri
Yurt dışında eğitim almaya karar verirken dikkate almanız gereken diğer bir konu ise öğrenim ve geçim giderleridir. Uluslararası öğrencilerinin tercih ettiği diğer ülkelere kıyasla Türkiye’deki hem yıllık öğrenim harçları, hem de diğer giderler oldukça düşük seviyededir. Mercel’in 2013 yılı ücret araştırmasına göre, Türkiye’deki metrepol konumundaki şehirler dünyadaki en pahalı şehirler sıralamasında en alt sıralarda yer almaktadır.
Hayalinizdeki işe açılan kapı
Mezun olduktan sonra sorulması gereken en önemli soru belki de şudur: “Bundan sonrası ne olacak?” Türkiye‘deki üniversitelerden mezun olan uluslarası öğrenciler için bir çok seçenek bulunmaktadır. Bunların arasında şunları sayabiliriz; yüksek lisansa devam edebilme, yaygın olarak kabul gören bir diplomaya sahip olma ve gerek Türkiye’de gerekse Türkiye dışında iş bulma imkanı. Buna ek olarak, uluslararası öğrencilere öğrenim gördükleri kampüste yarı zamanlı iş olanağı sunulmaktadır.
Gelişen ve büyüyen ekonomisi ile Türkiye, dünyanın başı çeken ekonomileri arasında yer almak konusunda gelişme kaydetmektedir. Türkiye’de iş yapan küresel markalar ve bu markalarla beraber çalışan Türk markaların sayısı giderek artmaktadır. Haziran 2013 itibari ile, Türkiye’de iş yapan uluslararası şirket sayısı 34,000’dir.Bu sayının %50’sini Avrupa Birliği ülkeleri oluşturmaktadır. Uluslararası yatırımcıların gözde ülkesi konumundaki Türkiye’de bu şirketlerde çalışma şansına da sahipsiniz. Ayrıca beraber aynı eğitimi aldığınız arkadaşların ve Türkiye’de tanıştığınız diğer arkadaşların, Türkiye’de ve hatta dünyada ne kadar önemli başarılara imza attıklarına şahit olacaksınız. Kurduğunuz bu ilişkileri yeni olanaklara kapı açmak için kullanabilirsiniz.
Eğitim Kalitesi
Son bir kaç on yıldır Türk yükseköğretimi hem nitelik hem de nicelik bakımından gözle görülür bir gelişme kaydetmiştir. Türk üniversiteleri uluslararası öğrenciler için zengin bilim dalı seçenekleri sunmaktadır. Eğitim sistemindeki bu kalite uluslararası derecelendirme listelerine de yansımıştır. The Times Yüksek Öğretim BRIC & Gelişen Ekonomiler 2014 derecelendirmesine göre, ilk 100 üniversite arasına 7 Türk üniversitesi girmiştir ve bunların arasından 3 tanesi ilk 10 içerisindedir. Buna ek olarak İngiltere’deki Quacquarelli Symonds tarafından yapılan derecelendirmede 9 Türk üniversitesi dünyadaki en iyi 800 üniversite arasına girmiştir. Ayrıca ODTÜ Enformatik Enstitüsüne göre de en iyi 1000 üniversite arasında 19 Türk üniversitesi bulunmaktadır.
Türk üniversiteleri yüksek kalitede dersler sunmaktadır ve Avrupa eğitim sisteminin ayrılmaz bir parçası konumundadır. İngilizce eğitim programları sunan üniversite sayısı gittikçe artmaktadır ve bu programlar tıp, mühendislik, beşeri bilimler, işletme ve maliyeden oluşmaktadır. Türkiye 2001’den beri Bologna Sürecinin bir parçası konumundadır ve aynı zamanda bir çok farklı uluslararası platformun üyesidir. Bu, öğrenciler için iki farklı açıdan önemlidir. Birincisi, AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) sayesinde tüm öğrenciler diğer ülkelerde eğitimlerini sürdürebilirler. İkinci önemli nokta ise, diğer ülkeler tarafından kabul gören diploma alabilme olanağıdır.
Üniversite sanayi işbilirliği
Üniversite sanayi işbirliği hususunda, 2000 yılında başlamak üzere, üniversite kampüslerinde bir çok tekno-park ve teknoloji gelişim merkezleri kurulmuştur. 2001 yılında yürürlüğe giren Teknoloji Gelişim Merkezleri ile ilgili kanun bu enstitülerin yasal çerçevesini oluşturmuştur. 2014 yılına gelindiğinde halen 32 teknoloji gelişim merkezleri bulunmakta ve farklı üniversitelerde 11 tanesinin daha inşasına devam edilmektedir. Ön Lisans programları da Türk yüksek öğretim sistemine dahil edilmiştir. Bu iki yıllık programlar, mesleki odaklı olup, iki yıllık eğitim sonunda mezun olanlar, ilgili sektörde ara eleman olarak istihdam edilebilmektedir. Bu programların müfredatı, öğrenciye ilgili sektördeki firmalarda staj yapma olanağı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.
Dil
Türkiye’deki birçok yükseköğretim kurumunda eğitim dili Türkçe İngilizce ve Arapçadir. Eğitim dilinin Almanca veya Fransızca olduğu birkaç yükseköğretim kurumu da vardır. Bu arada, eğitim dili Türkçe olan birçok üniversite bazı dersleri İngilizce olarak yürütmektedir. Eğer eğitim dili Türkçe olan bir programa kayıt yaptırdıysanız, Türkçe öğrenmeniz gerekmektedir.
Türkiye, İngilizce eğitim alıp dünyada en fazla konuşulan dillerden biri olan Türkçe öğrenmek isteyen uluslararası öğrenciler için ideal bir yerdir. Eğer Türkçe öğrenme niyetiniz var ise, bazı alternatifler de söz konusudur:
Türk dili öğretim ve araştırma merkezi (TÖMER)
İlgili üniversitedeki dil merkezi
Yunus Emre enstitüsü ve Türk Kültürü Merkezleri,
Daha fazla bilgi için lütfen http://yee.org.tr adresini ziyaret ediniz.
Özel Dil Kursları
Öğrenci Kulüpleri