E-Ticaret Kulübümüzün öncülüğünde düzenlenen “Girişimcilik, E-Ticaret ve Dijital Pazarlamanın Geleceği” konferansı başladı. Pek çok girişimcinin öğrencilerimizle bir araya geldiği etkinliğin açılışında konuşan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, küresel ticaretin değişen dinamiklerine ve dijital okuryazarlığın önemine vurgu yaptı.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan E-Ticaret Kulübü öncülüğünde düzenlenen “Girişimcilik, E-Ticaret ve Dijital Pazarlamanın Geleceği” konferansı, Abdullah Tivnikli Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını MentorX Kurucusu Emre Koca yaptı. Koca, kendi girişimcilik yolculuğunu ve MentorX’in kuruluş hikayesini katılımcılarla paylaşarak, dijitalleşmenin iş dünyasına getirdiği yeniliklere dikkat çekti. Koca, “E-ticarette sunulan olanaklar, öğrenciler için büyük bir fırsat. Pazarlamanın nasıl öne çıktığını görüyoruz. Bu süreçte farklı aktörlerin rolü önemli. Birlikte başarılı projelere imza atacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
REKTÖR ACAR: DİJİTAL OKURYAZARLIĞINIZI ARTIRIN
Programın açılış konuşmasını yapan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, küreselleşme ve e-ticaret üzerine değerlendirmelerde bulundu. Dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte girişimcilerin yeni iş modelleri geliştirmesi gerektiğini belirten Acar, şöyle dedi: “Tarihin hızla aktığı bir dönemden geçiyoruz. İktisadi faaliyetler küresel düzeyde yürütülüyor. İletişim ve ulaşım imkânları ulusal sınırların ötesine yayıldı. Akıllı teknolojiler hızla hayatımıza girdi. Ulaşım yaygın, etkin ve hızlı hale geldi. Sermaye birikimi arttıkça millî pazarlar yetersiz kalıyor. Talep boyutunda ise yurtdışında daha işlevsel ürünler daha uygun fiyatlarla alınabiliyorsa insanlar onun peşinden koşuyor. Bunun beraberinde getirdiği fırsatlar kadar tehditler de var. Tedarik zinciri yönetimi adıyla daha kapsamlı ele alınacak bu konuda pazarlama ve e-ticaret uygulamaları, bugünün rekabetçi küresel dünyasında oldukça önem kazandı. İsrail’in Lübnan’da akıllı telefonları patlatması, dijital dünyanın tehditlerinin son örneği oldu. Beraberce radikal bir dönüşüm yaşıyoruz. Yapay zekâ artık bizim yerimize yazı, hatta kod yazıyor. E-ticaret, gençler için ilk girişimcilik tecrübesini deneyimleyebileceği muazzam fırsatlar sunuyor. Gençlere önerim, dijital okuryazarlık konusundaki deneyimlerinizi artırın.”
GİRİŞİMCİLER İLHAM VEREN HİKAYELERİNİ ANLATTI
Rektör Acar’ın konuşmasının ardından programın ilk paneline geçildi. Tuger Akkaya moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; İnanç Ayar, Ömer Seyfettin Şener ve İsa Korkmaz, “Geleceği Şekillendiren Girişimler” üzerine tecrübelerini paylaştı. Üç girişimci, dijital dönüşümün ve yeni teknolojilerin iş dünyasında nasıl stratejik fırsatlar sunduğuna dair ilham verici örnekler sundular. İkinci oturumda ise Emre Koca moderatörlüğünde, Furkan Talay, Sedat Akdemir ve Batuhan Kızıl “Organik Trafik- Paralı Trafik Karşılaştırması ve E-İhracat” konusunu tartıştı. Panelistler, e-ticarette trafik yönetiminin ve dijital pazarlamanın doğru stratejilerle nasıl geliştirilebileceğini katılımcılarla paylaştılar.