"1. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi" Gerçekleşti

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "1. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi", "Sağlıkta Dijital Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik" temasıyla gerçekleşti.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda Kongre Başkanı Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nefise Bahçecik ve İZÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney’in açılış konuşmaları yer aldı. Doç. Dr. Mehmet Öncel'in müzik dinletisiyle kongre, heyecan verici bir başlangıç yaptı.

Oturumlar, sektörün önde gelen uzmanlarının sunumlarıyla devam etti. İlk oturumda, Prof. Dr. Mehveş Tarım ve Prof. Dr. Ayşe Nefise Bahçecik'in başkanlık yaptığı oturumda, sağlık hizmet sunumunun yapay zeka tabanlı evrimi, iş dünyasının perspektifinden sağlıkta yapay zeka ve dijitalleşme ile sürdürülebilirlik arasındaki ilişki gibi konular ele alındı.

Öğle yemeğinin ardından devam eden oturumlarda, Prof. Dr. Kürşad Türkdoğan ve Prof. Dr. Hayrettin Akkaya'nın başkanlık ettiği oturumda sağlık politikaları ve sağlıkta kalite yönetim sistemlerinin sürdürülebilirliğe etkisi gibi konulara odaklanıldı. Dijital dönüşümün sağlık eğitimine ve sağlıkta beslenme ve diyetisyenlikte yapay zekâ inovasyonuna olan etkileri de tartışıldı.

Kongrenin son gününde, Prof. Dr. Rukiye Pınar Bölüktaş ve Doç. Dr. Serap Andaç'ın başkanlık ettiği oturumda güvenli gıda ve sağlıklı toplum perspektifinde dijital dönüşüm, sağlıkta yapay zeka ve sağlıkta dijital dönüşüm sürecinde öncelikler ve roller irdelendi.

Organizasyon; önemli konu başlıklarının yer aldığı seminerler, sözel bildiriler ve ödül töreniyle sona erdi. Değerlendirme ve kapanış konuşmalarının ardından katılımcılar, sağlık sektöründeki dijital dönüşümün ve yapay zekanın önemli tartışma platformlarından biri olan 1. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresinden ayrıldılar.

Kongrenin ikinci gününde ise güvenli gıda, dijital sosyal hizmetler, sanal bakım ve sağlık bilişimi gibi konular, alanında uzman isimlerin sunumlarıyla ele alındı. Ayrıca, doğal tarım, doğal hayvancılık ve arıcılığın önemi gibi konuları içeren bir konferans da düzenlendi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun yanı sıra İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, kongrenin 2. gününde önemli açıklamalarda bulup, kongrenin önemine dikkat çektiler.

Programın sonunda, katılımcılar ödül töreni ve kapanış konuşmalarıyla etkinliği tamamladılar. "1. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi", sağlık sektöründeki yenilikleri ve sürdürülebilirlik çabalarını destekleyen önemli bir platform olarak kendini kanıtladı.

kongre_kapak kongre (2) kongre (3) kongre (4) kongre (5) kongre (6) kongre (7) kongre (8) kongre (9) kongre (10) kongre (12) kongre (13) kongre (14) kongre (15) kongre (17) kongre (18) kongre (19)