İZÜ Rehberlik Eğitimleri Başladı

Bağımlılıkla mücadelede yasal süreçler; Hukuk Fakültesi, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanlığı ve Esenler Rehberlik Araştırma Merkezi ortak programıyla gerçekleştirildi.

Konferans; İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney ve Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanı İsmail Aktaş'ın katılımıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, bağımlılıkla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, rehberlik alanıyla ilgili de öngörülerde bulundu. Acar'ın cümlelerinde şu ifadeler yer aldı; "Bir ebeveyn ve bir hoca olarak konuşuyorum. Gelişen teknolojide bağımlılık türleri de değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle hem psikolojik hem de hukuki boyutta bu program önem arz ediyor. Bağımlılık çok ciddi bir mesele haline geldi. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik önemli bir fonksiyon. Özellikle hızlı kentleşme, çocukların ilişkilerinin mahiyetini değiştirdi. Bu alanda üstlenilen rol de büyüdü. Bağımlılık denildiğinde aklımıza kötü alışkanlıklar geliyor. Ancak bağımlılık türleri de değişkenlik gösteriyor. Dijital bağımlılık konusu da gündemde. Uzmanlara daha fazla görev düşüyor. Yasaklanması gereken bir kısım bağımlılıklar hukukun konusunu da oluşturuyor. Maalesef Avrupa Birliği uyum sürecinde kabul ettiğimiz yasaların da gözden geçirilmesi lazım."

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanı İsmail Aktaş ise konuşmasında, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile eğitimlerin ve iş birliklerinin artarak devam edeceğini belirtti

Program, Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Nebile Nur Büyükokuroğlu’nun, “İdare Hukuku Boyutuyla Madde Bağımlılığı” ve Araştırma Görevlisi Tahsin Furkan Çiçek’in, “Ceza Hukuku Boyutuyla Madde Bağımlılığı” sunumlarıyla devam etti.

Rehberlik ve hukuk alanında çalışmalar yürüten, alanında uzman katılımcılar ve öğrencilerin yer aldığı program, sunumların ardından son buldu.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanlığı tarafından organize edilen eğitim programlarının; dikkat çekici başlıklar, uzman isimler ve güncel konularla önümüzdeki süreçte de devam etmesi planlanıyor.

ram_izu_4 ram_izu_1 ram_izu_3 ram_izu_5 ram_izu_6 ram_izu_8 ram_izu_9