İZÜ Ev Sahipliğinde "1. Türkçe Eğitim Çalıştayı" Gerçekleştirildi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde, Türkçe Öğretmenliği Programı tarafından, "1. Türkçe Eğitim Çalıştayı" düzenlendi. İZÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, İstanbul’da bulunan 7 farklı üniversite katıldı.

Çalıştayın açılışında Türkçenin önemine vurgu yapan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney, “Üniversitelerin en önemli işlevi eğitim-öğretim. Türkçeyi öğretecek öğretmenleri yetiştiriyoruz. Türkçeyi sevdirmek ve yaygınlaştırmak gerekiyor. Türkçeyi yaygınlaştırmak ve kullanımından onur duymak gerekiyor. En önemli görev ise yönetici, idareci ve elit tabakaya düşüyor. Onlar, davranış ve konuşmalarıyla Türkçeye yönelik güveni artıracaklardır. Türkçe, aynı zamanda bir bilim dilidir.” açıklamasında bulundu.

İstanbul'daki farklı üniversitelerden misafir edilen, alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı çalıştayda, Türkçe eğitiminde karşılaşılan sorunlar, mevcut iyi uygulamalar ve geleceğe yönelik öneriler gündeme getirildi. Tüm sunumlar, akademik ortamda paylaşılmak üzere raporlaştırıldı.

İlk olarak İstanbul’da başlatılan çalıştayın, 4 yılda bir gerçekleştirilmesi ve 8 yıl sonra, Türkiye’deki tüm üniversitelerin dahil olacağı bir sempozyuma dönüştürülmesi planlanıyor.