Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ile İZÜ’de Çanakkale Ruhu

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla Mustafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı “Çanakkale Deniz Zaferi Anma” Programı için İZÜ’ye konuk oldu.

Milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak, tarihin perspektifinden geleceğe ışık tutmak ve aziz şehitlerimizin anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen programın açılışını İZÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz yaptı. Türk ve Müslüman dünyası için önemli dönüm noktalarına değinen Yılmaz, Çanakkale Zaferi’nin bu son köşe taşlarından biri olarak değerini hatırlattı. Programın açılış konuşmalarında İZÜ Rektör Yard. İbrahim Güney kürsüye geldi ve Çanakkale Zaferi Anma Programı dolayısı ile Türk milleti için 18 Mart 1915’in bir milletin, bir ruhun yeniden doğuşuna şahit olduğuna vurgu yaparak, bu vatan için emek veren tüm ecdadımıza şükranlarını sundu.

Programın açılış konuşmalarının ardından ilk salon oturumu Çanakkale temalı eserlerin seslendirildiği piyano resilati ile sona erdi. İlk bölümün sonunda akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği “Çanakkale” konulu resim atölyesi yapıldı. Bazı katılımcılar da origami çalışmaları ile günün anlamına sanatsal değer kattılar.

“Çanakkale Deniz Zaferi” anma programı programı, deniz kuvvetleri komutanlığında uzun yıllar ülkemize hizmet etmiş, bu alanda önemli katkıları olmuş Mustafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ile devam etti. İZÜ SKS Daire Başkanı Tuğçenur Furtana Ekinci’nin sunumunu yaptığı söyleşide Yaycı, Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemini hem tarihsel hem de askeri bağlamda değerlendirdi. Soru-cevap şeklinde devam eden söyleşide Yaycı, deniz savunma alanındaki birikimleri ışığında Çanakkale Zaferi’nin dünden bugüne bizler için ifade ettiği anlam ve değerin altını çizdi.

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da söyleşi sonunda Çanakkale’de hayatlarını bu vatan için feda eden şehitlerimizi rahmetle anıp, Doç. Dr. Cihat Yaycı’ya bu özel programa yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Program katılımcılarına Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın imzalı eserlerinin hediye edildiği bir çekiliş yapıldı ve kazananlar ödüllendirildi.

“Çanakkale Deniz Zaferi Anma” Programı Doç. Dr. Mehmet Öncel yönetimindeki “Çanakkale Diletisi” ile devam etti ve “Çanakkale 1915” film gösteri ile son erdi.

12 11 10 9 8 7 6 (2) 4 5 3 2 1