Akademisyenlerimizden 3 Yeni Eser

Üniversitemiz İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut ile İnsan ve toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Beytullah Kaya’nın, Osmanlı Devleti’nin ekonomik ve sosyal tarihi konusunda belli başlı öncülerin katkılarının değerlendirildiği, “Osmanlı Ekonomik ve Sosyal Tarih” kitabı, İZÜ yayınlarından çıktı.

Prof. Dr. Mehmet Bulut’un, Doç. Dr. Cem Korkut ve Dr. Öğretim Üyesi Bora Altay ile birlikte Palgrave Macmillan yayınlarından çıkan, “Islamic Financial Institutions from the early modern times to the 20th century, Comparative Perspectives from the History and Development of Cash Waqfs” okuyucuların beğenisine sunuldu.

Editörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Doç. Dr. Cem Korkut ve Dr. Öğretim Üyesi Musab Talha Akpınar’ın yaptığı, çeşitli sürdürülebilirlik uygulamalarına dair kapsamlı örnekleri içeren ve alanda başvuru kaynağı olması planlanan “Sustainability Practices: Cases from Businesses and Charities” adlı eseri TÜBA tarafından yayımladı. Sürdürülebilir gelişmenin farklı boyutlarını ele alan eser, bu alanda stratejik düşünceyi teşvik etmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kitap hem teorik hem de pratik açıdan sürdürülebilirliğin önemini vurgulayarak, bu alanda bilgi ve anlayışın artırılmasına katkı sağlıyor.

osmanli GGcGHPDXoAAjkXU GBIytUrXIAA_aR8