I. Ulusal Sağlık Yönetimi Öğrenci Kongresi

Bilişim teknolojilerinin ilerlediği, gün geçtikte dijitalleşen dünyada sağlık dünyasının durumu, sorunları ve çözümleri ile ilgili konuların akademik olarak ele alındığı, sağlık yönetimi öğrencilerini sektörde nelerin beklediği hakkında 17-18 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde 1. Ulusal Sağlık Yönetimi Öğrenci Kongresi düzenlendi.

I. Ulusal Sağlık Yönetimi Öğrenci Kongresi, Kongre Öğrenci Temsilcisi Ceren Sakın, Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Halil Şengül, İZÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nefise Bahçecik, İZÜ Rektör Yard. Prof. Dr. İbrahim Güney’in açılış konuşmaları ile başladı. Kongre, İstanbul Demiroğlu Bilim Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Birkan Tapar ve Sağlık Bakanlığı Bakan Yard. Dr. Şuayıp Birinci’nin konuşmaları ile devam etti.

I. Ulusal Sağlık Yönetimi Öğrenci Kongresi’nin ilk oturumuna Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur’un Panel Başkanlığında başlandı. İlk sunumu Sağlık Bakanlığı Bakan Yard. Dr. Şuayıp Birinci yaptı ve “Sağlıkta Teknoloji ve Gelecek” konusunu ele aldı. Kongre, Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın “Yönetimsel Bakış Açısı; Teknoloji ile Yönetmek, Teknolojiyi Yönetmek”, Doç. Dr. Ali Yılmaz’ın “Sağlık Yönetimi Öğrencileri Kendilerini Geleceğe Nasıl Hazırlamalı?” başlıklı sunumları ile devam etti.

Kongrede, ilk panelin kapanış konuşmasını yapan Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, kongrenin önemini vurguladı ve dijitalleşen dünyada sağlık yöneticisi öğrencilerinin sahip olmaları gereken donanımlara değindi. Panel, katılımcılarına plaket takdimi ile sona erdi.

Medipol Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Böl. Bşk. Prof. Dr. Yeter Demir Uslu’nun Başkanlığını yaptığı 2. Panel Oturumları, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ile başladı. Panel Rönesans Holding, Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Volkan Sülü ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Yönetimi Böl. Bşk. Prof. Dr. Alper Cihan’ın sunumları ile devam etti.

I. Ulusal Sağlık Yönetimi Öğrenci Kongresi'nin ilk günü 2. panel oturumlarının ardından katılımcılara plaket takdimi ile sona erdi. Bu özel "Kongre" 18 Kasım Cumartesi günü de aynı heyecan ile devam etti.

İlk sunumu Alanya Üniversitesi Bilgisayar Müh. bölümünden Dr. Öğr. Üyesi İlker Köse “Dijital teknolojilerin kullanımında güvenlik, veri güvenliği ve mahremiyet” ile yaptı. Axa Sigorta Marmara Bölge Müdürü Fevzi Zeyrek’in “Sağlıkta dijital pazarlama” sunumu ile devam edildi.

I. Ulusal Sağlık Yönetimi Öğrenci Kongresi'nin ikinci gün oturumu, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Haluk Özsarı’nın başkanlığında başladı. Son olarak IT Storm Kurucusu Yunus Şengül, “Sağlık hizmetlerinde yapay zeka ve karar destek sistemleri” sunumunu yaptı. Ardından Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Halil Şengül, kapanış bildirgesini sundu. I. Ulusal Sağlık Yönetimi Öğrenci Kongresi'nin ikinci gün oturumu panelistlere plaket takdimi ile sona erdi.

Sağlık Yönetimi Gelişim Programı (SAYGEL), Demiroğlu Bilim Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin katkı sağladığı ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongre, bu alanda eğitim gören öğrencilerinin mesleki gelişimlerine ve sağlık yönetimi sektörüne önemli bir projeksiyon tuttu.