Kıymetli Öğrencilerimiz (Pandemi dönemi kitap iadeleri, iade seçenekleri ve gecikmeler hakkında).

Bildiğiniz gibi, ödünç alınan kitaplar zamanında iade edilmez ise “gecikme cezası” uygulanmaktadır. Bu konuda bir yanlış anlamayı önlemek için bilgilendirmek istiyoruz.

Pandemi tedbirleri dolayısıyla 2020 yılı Mart-Haziran aylarında Kütüphanenin de kapalı dönemlerde “gecikme cezası uygulanmayacağı” duyurulmuştu. Bu nedenle yeni eğitim öğretim yılı başlayana kadar, 10 Mart-10 Ekim 2020 tarihleri arasında gecikme cezası uygulanmamıştır.

2020-2021 öğretim yılı başladığında normal çalışma düzenine geçildiği, pandemi tedbirleri nedeniyle Kampüse gelemeyen öğrencilerimizin kargo ile ödünç kitap alabileceği, aynı şekilde süresi dolan kitapların da kargo ile iade edilebileceği web sayfamızda duyurulmuştur. E-Posta veya telefonla soranlara da gerekli bilgi verilmiştir.

Buna rağmen bazı öğrencilerimiz 7 ay uygulanmayan gecikme cezasını “hiç uygulanmayacakmış” gibi yorumlayıp kitapları iade etmemiş ve cezalı duruma düşmüştür. Biz öğrencilerimizi sıkıntıya sokmak istemeyiz. Gereken kolaylığı göstereceğiz, ama cezaların tamamen silinmesi de söz konusu değildir. Ödünç aldığı kitapları iade etmeyen öğrencilerin mezuniyeti için onay verilmesi, ilişik kesilmesi de mümkün değildir.

Kütüphane kılavuzu, çalışma saatleri, katalog tarama, veri tabanları, uzaktan erişim vs Kütüphane hakkında gerekli tüm bilgileri web sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni dönemde Kütüphaneden en iyi şekilde yararlanmanızı, iade sürelerine dikkat ederek cezalı duruma düşmemenizi temenni eder, başarılar dileriz.

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI