Prestijli Doktora Bursu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü (IIIT) Aşırı Sağ ve Aşırılıkçılık konusunda iki doktora bursu verecektir.

Başarılı bulunan öğrencilerden öğrenim ücreti alınmayacak, ayrıca doktora süresince (dört yıl) aylık 3000 TL burs verilecektir.

Başvuru için aranan şartlar ve gerekli belgeler

• 1-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da Türkiye’de oturma iznine sahip olmak.
  • 2-Lisans ve/veya yüksek lisans eğitimini siyaset bilimi, kamu yönetimi ve/veya uluslararası ilişkiler alanlarından birinde yapmış olmak.
  • 3-Lisans ve Yüksek Lisans transkripti
  • 4-YDS veya YÖKDİL ya da eş değer bir dil sınavında İngilizce’den en az 80 puan almış olmak.
  • 5-ALES veya eş değer sınavdan en az 80 puan almış olmak.
  • 6-İki akademik referans mektubu (adayın ders aldığı akademisyenler ya da danışmanı tarafından yazılmalıdır)
  • 7-İngilizce yazılmış niyet mektubu (en fazla 2000 kelime)
  • 8-Başarılı bulunan öğrenciler doktoralarını aşırı sağ konusunda yapacaktır.
  • 9-Başarılı bulunan öğrenciler İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) doktora programı öğrencisi olacaktır.

BAŞVURU:

Başvurular 03.09.2021 tarihine kadar İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi online başvuru sistemi (https://apply.izu.edu.tr/)  üzerinden yapılacaktır. Yazılı sınav ve mülakatlar 08.09.2021 tarihinde saat 10.00’da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde yapılacaktır. Başarılı bulunan adaylar 13.09.2021 tarihinde ilan edilecektir.