Dr. İsmail Hakkı Tekiner'e, “Küresel Z Kuşağı” Başlıklı Araştırmanda Uluslararası Görev

1995 ve 2010 yılları arasında doğan kişiler “Z Kuşağı” olarak tanımlanıyor. Yakın geleceğin en önemli karar vericileri arasında olacak bu kuşağı daha iyi anlamak için tüm dünyada bilimsel çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda yapılan “Küresel Z Kuşağı” başlıklı uluslararası çalışmanın Türkiye Araştırma Ekibinin başına, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Tekiner getirildi.

“Küresel Z Kuşağı” başlıklı araştırma gelecekte Z kuşağının yapabileceklerine bugünden ışık tutmak, değişim ve gelişmelerine yardımcı olmak için gerekli sorulara yanıtlar bulmak amacıyla dünya genelinde gerçekleştiriliyor. Araştırmanın yürütücüsü ve merkez koordinatörlüğü Wright State Üniversitesi (Ohio, ABD) Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Corey Seemiller ve Dr. Megan Grace tarafından yapılıyor.

Çalışmada, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 28 farklı ülkeden araştırmacılar yer alıyor. (https://thegenzhub.com/research/global-gen-z-study/research-team/).

Türkiye Araştırma Ekibinin başında İZÜ Dr. Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Tekiner’in bulunduğu araştırmanın ana amacı, 1995 ve 2010 yılları arasında doğan Z Kuşağı bireylerinin karakteristiklerini, geleceğe bakışlarını ve davranış tercihlerini ortaya koymak olarak belirtiliyor. Çalışmada, Z kuşağının özellikle 1995-2001 yılları arasında ve 2002 yılından sonra doğan bireyleri arasında karşılaştırmalı analizler yapılacak. Proje 2021 yılının Eylül-Aralık ayları arasında eş zamanlı olarak tüm katılımcı ülkelerde gerçekleştirilecek.