2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Duyurusu

Ders Ön Kayıt Tarihleri

Üniversitemiz lisans programlarının Yaz Okulu ders ön kayıt işlemleri 5-7 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Bir öğrenci yaz öğretiminde en çok üç ders alabilir. Öğrenciler haftalık programları çakışan derse kayıt yaptıramaz.

Yabancı dil hazırlık programlarının Yaz Okulu kur ön kayıt işlemleri ise 2-5 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversitemiz öğrencileri; Yaz Okulunda açılabilecek dersler için ön kayıt işlemlerini İZÜ Kampüs Bilgi Sistemi>BAŞVURU YÖNETİMİ>Başvuru Formları menüsünden “Yaz Okulu Başvuru Formu”nu doldurarak yapabilirler.

Diğer yükseköğretim kurumu öğrencilerinin; öncelikle İZÜ Başvuru ve Kabul Sistemine giriş için https://kampus.izu.edu.tr/OnlineBasvuruKayit linkinden üyelik hesabı oluşturması gerekmektedir. Hesap doğrulama işlemini başarı ile tamamlayan öğrencilerin https://kampus.izu.edu.tr/OnlineBasvuruLogin linkinden İZÜ Başvuru ve Kabul Sistemine giriş yapması ve açılan pencereden BAŞVURU YÖNETİMİ>Başvuru Formları menüsünden “Yaz Okulu Başvuru Formu”nu doldurmaları gerekme ktedir.

Açılacak Derslerin Belirlenmesi

Lisans programlarında açılacak yaz okulu dersleri 8 Temmuz 2021 Perşembe günü belirlenecek, bu derslerin haftalık programları 9 Temmuz 2021 Cuma günü ilan edilecektir.

Derslere Kesin Kayıt İşlemleri

Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt işlemleri 9-12 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Açılacak Yabancı Dil Hazırlık Kurlarının Belirlenmesi

Yabancı Dil Hazırlık Programlarında açılacak kurlar 6 Ağustos 2021 Cuma günü belirlenecek ve ilan edilecektir.

Yabancı Dil Hazırlık Kurlarına Kesin Kayıt İşlemleri

Yaz Okulunda açılacak kurlara kesin kayıt işlemleri 2-5 Ağustos 2021 tarihleri arasında Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından yapılacaktır.

Yaz Okulu Takvimi

Lisans ve lisansüstü programların dersleri; 12 Temmuz 2021 Pazartesi günü başlayacak, 3 Eylül 2021 Cuma günü sona erecektir.

Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarının dersleri ise; 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü başlayacak, 24 Eylül 2021 Cuma günü sona erecektir.

Yaz Okulu Ders ve Yabancı Dil Hazırlık Kur Ücretleri

Lisans ProgramlarınınYaz Okulu AKTS Ücreti

1 AKTS için 708,33 ₺ Kdv Dahil (%8) (AKTS kredisi 8’in üzerinde olan derslerin yaz okulu ücreti 5.666,64 ₺ ile sınırlandırılmıştır)

Yabancı Dil Hazırlık SınıflarınınYaz Okulu 1 Kur Ücreti

8.500,00₺ KDV Dahil ( %8 )

Önemli Notlar:

1 - Yaz Okulunda İZÜ öğrencilerine Üniversite burslarının yarısı oranında indirim yapılır. ( Yaz okulu ücretlerine kardeş, eş, tercih, akademik başarı vb. burs ve indirimler uygulanmaz.)

2 - Yaz Okulunda bir dersin açılabilmesi için en az 10 öğrencinin kesin kayıt yaptırmış olması gerekir.

3 - Yaz Okulunda ders kayıt işlemi yapmış olmasına rağmen derslere devam etmeyen öğrencilerin ödemiş oldukları öğrenim ücreti iade edilmez ve sonraki yarıyılın/yılın öğrenim ücretinden mahsup edilmez.

4- 29/08/2020 tarihli ve 2913 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Eğitimde %1’e indirilen kdv oranı 30.06.2021 tarihi itibari ile son ermiş olup %8 olarak uygulanacaktır.

Ders ve Kur Ödeme İşlemleri;

Ders ücreti ödemeleri 9-12 Temmuz 2021 tarihleri arasında, Kur ücreti ödemeleri ise 6-9 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

• Kredi Kartı ile Öğrenim ücreti ödemesi https://kampus.izu.edu.tr/odeme linkinden kredi kartı bilgileri girilerek gerçekleştirilebilir. (Ödemelerinizi “Bonus, Maksimum, World veya Paraf” özellikli kredi kartlarını kullanarak peşin veya en fazla 10 taksite kadar taksitlendirerek ödeyebilirsiniz.)
  • Öğrenim ücretinizi anlaşmalı olduğumuz "Kuveyt Türk” ,"Albaraka Türk” ve “Türkiye Halkbankası” bankalarının size en yakın şubelerine giderek peşin veya en fazla 10 taksite kadar taksitlendirebilirsiniz. Anlaşmalı katılım bankası tarafından hesaba dayalı işlem yapılacak olup, bu işlem nedeniyle herhangi bir ücret veya fark alınmayacaktır.
  • Peşin ödemeler, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi adına kayıtlı "Kuveyt Türk Katılım Bankası/Sefaköy Şubesi TR08 0020 5000 0083 3555 8000 04  ve Albarakatürk Katılım Bankası / Sefaköy Şubesi TR78 0020 3000 0123 5513 0000 04" IBAN numaralı hesaplarına yapılabilir. EFT veya havale ile yapılacak ödemelerde, öğrencinin T.C. kimlik numarası ile adı ve soyadı bilgileri dekont açıklaması olarak yazılmalıdır. ( Ödeme İşlemlerinizin sağlıklı yürüyebilmesi için lütfen ATM den işlem gerçekleştirmeyiniz.

Diğer Yükseköğretim Kurumlarından Yaz Öğretiminde Ders Alınması Hakkında Duyuru:

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 25.06.2014 tarihli toplantısında alınan karar ve 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/c maddesi uyarınca, yaz öğretimi açılmayan yükseköğretim kurumlarının, diğer yükseköğretim kurumlarından hangilerinde yaz öğretiminde ders alınabileceği üniversite senatoları tarafından belirlenir hükmü uyarınca, Üniversitemiz Senatosunun 26.09.2014 tarih ve 2014/23-10 sayılı toplantısında; Üniversitemiz lisans programlarında kayıtlı öğrencilerin İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliğinin hükümlerine uygun olarak, Üniversiteye kayıt yaptırdığı yılda  kayıtlı olduğu lisans programının taban puanından daha yüksek bir puana sahip olan başka bir yükseköğretim kurumunun yaz öğretiminde ders alması durumunda alınan bu dersin/derslerin ilgili fakülte tarafından kabul edilmesine karar verilmiştir.