Missouri Üniversitesi ile Yeni Anlaşmalar İmzalandı

Missouri University Science and Technology Rektörü Prof. Dr. Robert J. Marley 19 Mart 2019 Salı günü İZÜ'yü ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet BULUT, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nasuh USLU, Prof. Dr. İbrahim GÜNEY ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Mustafa Salih ÖZET'in katılımıyla yapılan görüşmeler saat 10:30’da başladı.

Ziyaretçilerin kabulü ve ön görüşmelerden sonra konuğumuz Prof. Robert J. Marley Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Küçük, Fen Bilimleri Enstitüsü Prof. Dr. Ahmet Korhan BİNARK ve diğer öğretim üyelerinin katılımıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Görüşmelerde özellikle Mühendislik ve Psikoloji bölümü öğrencilerinin yararlanabileceği öğrenci değişim programı, kısa dönemlik eğitim programları ve uzaktan eğitim imkanları gündeme getirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet BULUT ve Prof. Dr. Robert J. MARLEY 3+2 Öğrenci Hareketlilik Programı anlaşması imzaladı.

Bunların yanı sıra Güneş Enerjili Evler ve Akıllı Elektrik Ağı gibi pek çok araştırma alanında işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Amerika’nın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Missouri University Science and Technology, Missouri eyelatinin Rolla şehrinde yer alıyor. Özellikle Mühendislik ve Doğa Bilimleri alanında faaliyet göster üniversite, en iyi araştırma üniversiteleri arasında yer almasıyla ön plana çıkıyor. Missouri University Science and Technology, Mühendislik alanında Amerika'nın en iyi 3 üniversitesi arasında gösterilmiştir.

Prof. Dr. Robert J. Marley 2 Prof. Dr. Robert J. Marley Prof. Dr. Robert J. Marley 3 Prof. Dr. Robert J. Marley 4