"15. Uluslararası Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi" Fas'ta Gerçekleştirildi

21-23 Nisan 2019 tarihlerinde Rabat’ta 15’incisi düzenlenen 'Uluslararası Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi’ne V. Muhammad Üniversitesi ev sahipliği yaptı. İZÜ, V. Muhammed Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi işbirliğiyle Rabat’ta gerçekleştirilen 15. Uluslararası Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi alanında uzman çok sayıda akademisyen ve öğrenciyi bir araya getirdi.

Kongrenin 2002 yılından bu yana her yıl düzenlendiğini belirten İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, "Bu kongre, uluslararası çapta ve devamlılığı olan tek kongre. Temel konumuz bilgin üretimi, bilginin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, Ar-Ge, inovasyon ve diğer konuların başta akademisyenler olmak üzere sektör temsilcilerini içine alacak biçimde tartışılması. Bu çerçevede kongremize 13 oturumda 65 civarında bildiri sunumu gerçekleşti. Ayrıca ilk defa İngilizce ve Türkçenin yanı sıra Fransızca ve Arapça bildiriler de sunuldu." dedi. Kongreye 12 ülkeden 100'ün üzerinde akademisyenin katıldığını ifade eden Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, "Her sene işbirlikleriyle gelişen kongrenin önümüzdeki senelerde çok daha iyi bir noktaya gelmesini ümit ediyorum. Yurt dışında yapılacak bir sonraki kongrenin ise Özbekistan’da gerçekleştirilmesini planlıyoruz" diye konuştu.

Kongrenin paydaşlarından V. Muhammed Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ismail Kassou ise kongre açılışında yaptığı konuşmada bu yıl ilk kez katılım gösterdiklerini söyledi. Kongrelerin bilim adamlarının bir araya geldiği fikir, görüş ve bilgi birikimlerinin paylaşıldığı yerler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kassou, "Üniversiteler bilginin üretildiği yerler. Sizler ne kadar çok yayın yaparsanız, bunları ne kadar çok bilim insanı ile paylaşırsanız yücelirsiniz. Kongre Türkiye ile Fas arasındaki bilimsel işbirliğini önemli bir noktaya getirmiştir " ifadelerini kullandı.

Kongrenin ilk gün açış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Bozkurt “The Changing Culture of Capitalism”, ikinci gün açılış konuşmasını ise Muhammed V Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raoup RADOUANE “Morocco and the Challenges of the Knowledge Economy” başlıklı sunumla gerçekleştirdi. V. Muhammed Üniversitesi Rabat Kampüsü’nde düzenlenen kongrede iki gün boyunca farklı ülke ve üniversitelerden gelen değerli akademisyenler uzmanlık alanları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Geleneksel Fas yemeklerinin ikram edildiği gala yemeğinde nane çayı ikramında bulunuldu. Katılımcıların bir bölümü ise kongre öncesinde ve sonrasında yapılan gezilerle Kazablanka, Marakeş, Fes ve Meknes gibi şehirlerini ziyaret etti.

IMG_4045 IMG_4130 IMG_3746 IMG_4279 IMG_4584 IMG_4155 FullSizeRender