Sosyal Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi

Sosyal girişimcilik uygulamalarının hem liselerde hem üniversitelerde farkındalığını sağlayabilmek amacıyla düzenlenen “Sosyal Girişimcilik Zirvesi” 13-14 Mart 2019’da Cennet Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Zirve, İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, AHEV ve Sosyal Ben Vakfı ortaklığı ile düzenlenen Sosyal Girişimcilik Zirvesi'nde, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut da konuşma gerçekleştirdi.

Küçükçekmece Kaymakamı ve paydaş kurum temsilcilerinin hazır bulunduğu kapanış toplantısında; rektörümüz üniversitemiz bünyesinde hem girişimcilik derslerinin hem de sosyal girişimcilik derslerinin ve örnek uygulamaların uzun süreden beri yapılmakta olduğunu belirterek, inançlarımız, öz geleneklerimiz ve kültürümüz açısından çok yerinde ve anlamlı bir ortaklaşa çalışma olduğunu vurguladı.

Kapanış programında düzenlenen yemek ikramı sonrası katkıda bulunan başarılı gönüllü öğrencilere sertifikaların taktimi ile zirve çalışmaları tamamlandı.

"Sosyal Girişimcilik" Nedir?

Sosyal girişimcilik,  faaliyet gösterilen alanlarda kalıcı ve yararlı değişimler sağlama hedefiyle “kâr” ve “toplumsal fayda” terimlerini aynı potada eriterek uzun vadede sorunu ortadan kaldırmayı hedefleyen bir yaklaşımdır. Ülkemizin Ahilik Teşkilatından almış olduğu kültürel birikimi devam ettirebilmek ve bu kültürü sosyal girişimcilik ile birleştirebilmek toplumsal bir sorumluluğumuz olmaktadır.

Sosyal Girişimcilik ve Gönüllülük Zirvesi ile gönüllü olan veya gönüllülükle henüz tanışmamış olan genç katılımcıların, sosyal girişimcilik ve gönüllülük kavramı ile tanışmaları, bu kavramlara hayatlarında yer vermeleri ve gönüllü ve sosyal girişimci bireyler olarak devam etmeleri amaçlanmıştır. Zirvede katılımcılar sosyal girişimcilik ve gönüllülük üzerine deneyimli konuşmacılarla buluşmuş ve montörler eşliğinde atölye çalışmaları yapmış, ilgili kurum ve kuruluşlarca stantlar açılmıştır.

IMG-20190313-WA0012 Sosyal Girişmcilik Zirvesi Sosyal Girişmcilik Zirvesi