Prof. Dr. Muhammed Harb, Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü’ne Layık Görüldü

Star Gazetesi tarafından düzenlenen, 2018 Necip Fazıl Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Harb, Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü’ne layık görüldü. Prof. Dr. Muhammed Harb, ödülünü Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak'ın elinden aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri’nde Beşir Ayvazoğlu, M. Fatih Andı, Osman Konuk, Turan Karataş ve Necip Tosun'dan oluşan jüri heyeti, ödüle layık görülen isimleri açıkladı. Değerlendirme neticesinde eserleriyle Türkiye'nin edebiyat ve düşünce dünyasında önemli yeri olan adaylar arasından, 7 kişi 6 ayrı dalda ödüle layık görüldü.

Arapça’ya yaptığı çevirilerle Türk edebiyatının Arap kamuoyunda tanınmasına büyük katkılar sağlayan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Muhammed Harb, Osmanlı tarihi, Necip Fazıl, Ömer Seyfettin, Mehmed Akif gibi edebiyatçılar üzerine yaptığı çalışmalar ve öğrencilerini Türk kültür ve edebiyatını öğrenmeye teşviki dolayısıyla Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat ödülüne layık görüldü.

Mısır’ın yetiştirdiği önemli yazarlardan biri olan Prof. Dr. Muhammed Harb, Türkiye’de İstanbul Üniversitesinde Tarih doktorasını yaptı. Mısır ve Suudi Arabistan’ın çeşitli üniversitelerinde ve Mısır’da Ortadoğu Araştırmaları Merkezinde öğretim üyesi ve araştırmacı olarak görev aldı.

Prof. Dr. Muhammed Harb Necip Fazıl Ödülleri

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Harb