TÜBİTAK Destekli Projelere Bir Yenisi Daha Eklendi


Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ertan Ermiş’in danışmanlığında, Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Merve Özkan ve Nuray Coşar’ın "Şeker Pancarı Hammaddesinden Fonksiyonel Tatlandırıcı Tozu Üretimi ve Kakaolu Fındık Ezmesi Ürününde Kullanılabilirliğinin Araştırılması" başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Bu projede şeker pancarından besin bileşenleri, biyokaktif bileşenler ve tatlandırma özelliğini içerecek şekilde toz ürün elde edilmesi ve böylece rafine şeker yerine kullanılabilecek bir gıda bileşeni eldesi ve karakterizasyonu hedefleniyor.