Acı Kaybımız

Abdullah Tivnikli

İlim Yayma Vakfı Kurucu Üyesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Abdullah TİVNİKLİ Beyefendi Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet ve kederli ailesine ise sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Abdullah Tivnikli Beyefendinin cenazesi, ikindi namazını müteakiben, Marmara İlahiyat Cami'nde kılınacak kaldırılacaktır.

Abdullah Tivnikli kimdir?

1959 yılında Erzurum’da doğan Abdullah Tivnikli, 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve bu üniversitede İşletme yüksek lisansını tamamladı.

Yüksek lisans eğitiminin ardından akademik çalışmalar için İngiltere’ye giden Abdullah Tivnikli, burada katılım bankacılığı modelinin dünyadaki işleyişi, hukuki altyapısı ve uygulamaları hakkında eğitim aldı ve çalışmalar yaptı.

Türkiye’de 1980’lerin başında serbest piyasa ekonomisine geçilmesiyle birlikte, 1983 yılında aldığı bir davet üzerine katılım bankacılığının hukuki altyapısının hazırlanmasında görev yapmak üzere ülkesine döndü.

Katılım bankacılığı modelinin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olan Albaraka Türk’ün kuruluş sürecinde yer aldı. 1986 yılında aile şirketi olan Eksim kuruldu. Holding, gerçekleştirdiği gıda, hububat ve petrol türevlerinin ticaretiyle yıllar içinde büyük şirketler arasına girdi. Enerji yatırımlarıyla büyüyen Eksim, yenilenebilir enerji üretiminde en büyük şirketler arasına girdi.

İlim Yayma Vakfı Kurucu Üyesi olan Abdullah Tivnikli, aynı zamanda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği görevini sürdürüyordu.