Prof. Dr. Muhammed Harb, Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü’ne Layık Görüldü

Star Gazetesi tarafından düzenlenen, 2018 Necip Fazıl Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Harb, Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü’ne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri’nde Beşir Ayvazoğlu, M. Fatih Andı, Osman Konuk, Turan Karataş ve Necip Tosun'dan oluşan jüri heyeti, ödüle layık görülen isimleri açıkladı. Değerlendirme neticesinde eserleriyle Türkiye'nin edebiyat ve düşünce dünyasında önemli yeri olan adaylar arasından, 7 kişi 6 ayrı dalda ödüle layık görüldü.
prof. dr. muhammed harb

Arapça’ya yaptığı çevirilerle Türk edebiyatının Arap kamuoyunda tanınmasına büyük katkılar sağlayan İZÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Harb, Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü’ne layık görüldü. Jüri heyeti ödül ile ilgili gerekçeli kararını ‘Muhammed Harb, Osmanlı tarihi, Necip Fazıl, Ömer Seyfettin, Mehmed Akif gibi edebiyatçılar üzerine yaptığı çalışmalar ve öğrencilerini Türk kültür ve edebiyatını öğrenmeye teşviki dolayısıyla Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat ödülüne layık görülmüştür’ şeklinde açıkladı.

2018 Necip Fazıl Şiir ödülüne Arif Ay, Hikâye-Roman ödülüne Aykut Ertuğrul, Fikir-Araştırma Ödülüne ise Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak layık görüldü.

Yasemin Karahüseyin yenilikçi arayışları, kalıcı karakterleri ve romandaki farklı sesiyle, Fatih Baha Aydın da dil özeni, çarpıcı kurgusu ve derinlikli göndermeleriyle ve bir kültür romanı olan Bihaber’de ironinin gücünü ustalıkla kullanmasıyla "Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü" sahibi oldu. Türk müziğinin gelecek kuşaklara aktarılması için ömrünü adayan Prof. Dr. Nevzad Atlığ'a ise "Necip Fazıl Saygı Ödülü" takdim edilecek.