Marmara Üniversitesi ile İZÜ Arasında Ortak Doktora Programı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Doktora Programına Başvuru Şartları

• Eğitim Fakültesi mezunu olmak veya Pedagojik Formasyon Sertifikasına sahip olmak,
  • Eğitim Bilimleri veya Sosyal Bilimler Enstitüsünde tezli yüksek lisans programı mezunu olmak,
  • Eğitim Yönetimi ve Denetimi/Eğitim Yönetimi tezli yüksek lisans programları dışında diğer alanlardan gelen adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanır. Bilimsel Hazırlık Programında Anabilim Dalı Başkanlığınca belirlenen dört (4) adet bilimsel hazırlık dersleri verilir.
  • Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezunları doktora programına başvuru yapamaz. Ancak 06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan veya mezun olan öğrenciler doktora programına başvurabilir.
  • ALES'ten (EA-puan türünden) en az 55 puan almak,
  • YDS veya YÖKDİL'den en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan almak,
  • Adayın Programa kabul edilebilmesi için yapılacak Genel Değerlendirme ve mülakat sonucunda en az 70 puan alması gerekmektedir.
  • Bu program Marmara Üniversitesi  ile ortak düzenlendiğinden dolayı dersler Marmara Üniversitesinin Göztepe kampüsü ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin Altunizade yerleşkesinde verilmektedir.

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Doktora Programına Başvuru yapmak için tıklayınız.

Bilim Sınavı
(Bilim Sınavı İZÜ/Halkalı Kampüsünde Yapılacaktır.)

05 Eylül 2018
Saat: 11.00

Sonuçların İlanı (https://kampus.izu.edu.tr/OnlineBasvuruLogin) adresinde yayınlanacaktır.)

10 Eylül 2018
Saat: 16.30

Kayıt Tarihleri

11 - 14 Eylül 2018

ÖĞRENİM ÜCRETİ:

Doktora; 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılından başlamak üzere normal öğrenim süresince (4 yıl veya 8 yarıyıl) 40.000 TL (KDV dahil) olup, 12 eşit taksitle tahsil edilir.