Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimize TÜBİTAK Desteği


Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Beyza Vahapoğlu ve Esma Nur Altan tarafından, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Gülseren danışmanlığında hazırlanan “Karayemiş Bitkisinin Anti-Diyabetik Etkisinin Araştırılması” başlıklı proje, "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurtiçi Araştırma Projeleri Destek Programı" kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. 

Projede kullanımı kısıtlı olan bir tarımsal ürünümüzden katma değerli ürün ve bileşenler üretilmesinin teşvik edilmesi hedefleniyor. İZÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde yapılan çalışmalarda 3 farklı karayemiş türünün anti-karsinojenik özelliklerinin de bulunduğu gösterilmiş olup gıda-sağlık ilişkisi bağlamında benzer çalışmalar halen sürdürülüyor.

Söz konusu proje, Gıda Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında yürütülecek.