Türkiye’nin En kapsamlı Anten Laboratuvarı İZÜ’de

Ürettiği projelerle bölgenin araştırma-geliştirme merkezlerinden biri olma vizyonunu kanıtlayan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Antenler ve Propagasyon Laboratuvarı faaliyete başladı.

İZÜ’nün Halkalı Merkez Kampüsünde açılan Antenler ve Propagasyon Laboratuvarı hem iç mekân, hem de dış mekânlarda kullanılan verici/alıcı anten ve cihazların performans testleri yapılabiliyor. Antenler ve Propagasyon Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen testler Yrd. Doç. Dr. Gökhan Erdemir ve Yrd. Doç. Dr. Aydın Tarık Zengin tarafından gerçekleştiriliyor.

Açılan laboratuvar sayesinde Pasif İntermodülasyon testleri Türkiye'de ilk kez İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde yapılıyor. Telekomünikasyon şirketleri tarafından ilgiyle karşılanan Antenler ve Propagasyon Laboratuvarı'nda Pasif İntermodülasyon testlerinin yanı sıra VSWR ve İzolasyon Testleri de yapılıyor.

Antenler ve Propagasyon Laboratuvarı hakkında demeçte bulunan Yrd. Doç. Dr. Gökhan Erdemir laboratuvar sayesinde iletişim teknolojilerinin temel yapı taşı olan anten performanslarının iyileştirilmesi, kesintisiz ve hızlı veri transferi sağlanmasının amaçlandığını belirtti. Yapılacak testlerin ardından telefon operatörlerinin yüksek değerlerle geçen antenlerin tercih etmesi sağlanacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Zengin ise  "Kısacası daha hızlı mobil internet ve kesintisiz konuşma sağlanmasını hedefliyoruz" dedi.