"İZÜ Örnek Duruşma Salonu" Kapılarını Açıyor

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde yapılan örnek duruşma salonu 2017-2018 yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete giriyor.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde faaliyete girecek olan Örnek Duruşma Salonu, öğrencilere örnek hukuki olaylar üzerinde çalışmalar yaparak, araştırma yeteneklerini geliştirme ve sözlü ifade sanatını topluluk karşısında uygulama fırsatını sunuyor. Böylece İZÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri lisans eğitimi sırasında örnek bir duruşma salonu görme fırsatı yakalıyor.

Öte yandan Örnek Duruşma Salonunda, Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen hukuk kliniği gibi derslerin ve farazi dava yarışmalarının gerçekleştirileceği de belirtildi. Öğrenciler, hukuk eğitimi sırasında, mesleki faaliyetlerine yönelik ilk tecrübelerini de elde etmiş olacak.