‘Can Kardeş Aile Projesi’ ile Çocuklara Destek

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından yürütülen ‘Can Kardeş Aile Projesi’ kapsamında düzenlenen Annelik Eğitimi programı, İZÜ Merkez Kampüsü’nde yapıldı. Programın açılışına İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal ve İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut katıldı.

Tek Ebeveynli Ailelere Sosyal ve Psikolojik Yardım

Tek ebeveynli ailelerdeki çocukların kişisel ve eğitsel gelişimlerini desteklemek amacıyla yapılan ‘Can Kardeş Aile Projesi’ kapsamında çalışmalar devam ediyor. İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ortaklığıyla yapılan projede 21 Temmuz 2017'de annelere yönelik eğitim verildi. Eğitime çok sayıda anne ve çocuk katıldı. Organizasyon vesilesiyle anneler çeşitli eğitimlere devam ederken, çocuklar da İZÜ Kampüsü’nde uzmanlar eşliğinde oyunlar oynayıp resim yaptı.

Annelik Eğitimi programı öncesi açıklamalarda bulunan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut açılış konuşmasında bu projeye üniversite olarak çok önem verdiklerini ve içtenlikle katıldıklarını belirterek "Üniversitelerin üç temel fonksiyonu vardır. Akademik çalışmalar, eğitim ve topluma etki. Biz İZÜ olarak bu üç fonksiyonu da yerine getirmek istiyoruz. Projeyi gördüğümüzde bu konuya katkı sağlayacak bir üniversite olduğumuzu düşündük. Çalışmalar biraz yavaş ilerlese de sağlam temellerle devam ediyor. İnşallah bu proje örnek olacaktır. Üniversite olarak bu projede yer aldığımız için çok mutluyuz. Katkı sağlayan herkese en içten şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Bulut’un ardından, konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal projenin kendileri için çok önemli olduğuna değinerek, "Valilik olarak başlıca görevlerimizden biri toplumun dezavantajlı gruplarına dokunmak. Nerede bir yetim öksüz engelli ya da benzer dezavantajlı vatandaşımız olursa bu kişilerin dezavantajlarını azaltmak ya da hissettirmemek için çalışmalar yapıyoruz. Bu proje de bunlardan bir tanesi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile bu gibi projelerin sayısını arttırmak isteriz. İnşallah bu bizim için bir başlangıç olur. Emeği geçen ev sahibi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından uzmanlar eşliğinde derslere devam eden çocuklar sınıflarda ziyaret edildi. Ziyarette İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal ve İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut çocuklarla sohbet etti. Annelik eğitimi programı üç gün boyunca İZÜ Seminer Salonu’nda devam edecek.