İZÜ, Asya’da Uluslararasılaşma Yolunda Önemli Adımlar Attı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut’un gerçekleştirdiği Malezya ve Brunei ziyaretleri kapsamında, her iki ülkenin saygın üniversiteleriyle iş birliği anlaşmaları imzalandı. Başta öğrenci ve akademisyen değişimi olmak üzere çeşitli konularda anlaşmalar imzaladı.

Seyahat kapsamında ilk ziyaretini Malezya’ya gerçekleştirien Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, aralarında Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi (IIUM), Malezya İslam Bilim Üniversitesi (USİM), Malezya  Uluslararası Selangor İslam Üniversitesi (KUIS) ve Malezya İslam Bilim Üniversitesi (USİM)’nin de yer aldığı üniversitelerle akademik ve bilimsel iş birliği anlaşmalarına imza attı.

Daha sonra Brunie’ye geçen Prof. Dr. Mehmet Bulut, Sultan Sharif Ali İslam Üniversitesi (UNISSA) ile ortak projeler geliştirilmesi, akademik ve bilimsel iş birliği yapılması konusunda anlaşma sağladı.

Prof. Dr. Mehmet Bulut’a ödül verildi

Brunei ziyareti dolayısıyla Sultan Sharif Ali İslam Üniversitesi’nin düzenlediği “International Conference on Philanthropy for Humanitarian Aid” konulu bir konferansa katılan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, “A look to the Ottoman Cash Waqfs As Alturistic Finance Model" konulu bildiri “en iyi ikinci bildiri” ödülüne de layık görüldü.