İZÜ’den İslami Finans Alanında Dev Adım

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, faizsiz finans sistemi için büyük önem arz eden ve 58 Faizsiz Finans Standardı’nı konu edinen eserin dilimize aktarılmasına öncülük ediyor. Arapça olarak yazılan ve tüm dünyada faizsiz finans kurumlarınca esas kabul edilen "58 Faizsiz Finans Standardı", aralarında  İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin de yer aldığı kurumların anlaşmasıyla Türkçe’ye çevriliyor.

İZÜ’nün proje ortağı olduğu anlaşma, 26 Nisan 2017’de Türkiye Katılım Bankaları Birliği Merkezi’nde geniş katılımlı bir protokol ile imzalandı.

Çeviri süreci İZÜ tarafından yürütülecek

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), İslami Finans Kuruluşları Muhasebe ve Denetim Kuruluşu (AAOIFI) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile İslam bankacılığı standartlarının Türkçe’ye tercüme projesi için bir araya geldi.

TKKB Merkezi’nde 26 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen imza törenine İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, BDDK Başkanı Mehmet Ali AKBEN, TKBB Başkanı Melikşah UTKU, TKBB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman ARSLAN, Ufuk UYAN, İkram GÖKTAŞ, Abdüllatif ÖZKAYNAK, TKBB Genel Sekreteri Osman Akyüz ve AAOIFI Genel Sekreteri Dr. Hamed Hassan Merah katıldı.

Protokol anlaşması çerçevesinde, Arapça olarak yayınlanan ve dünyadaki faizsiz finans kurumlarınca esas kabul edilen 58 Faizsiz Finans Standardı’nın, Türkçe’ye tercüme edilmesi hedefleniyor. BDDK’nın destekleyici kurum olduğu projede, standartların tüm çeviri süreci İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin koordinasyonuyla yürütülecek.

Projenin 2017 Aralık ayında bitirilmesi planlanıyor

İslami Finans Kuruluşları Muhasebe ve Denetim Kuruluşu (AAOIFI) tarafından Arapça olarak hazırlanan faizsiz finans standartlarının, Türkçe’ye tercüme edilme projesinde, alanında uzman 17 kişilik bir çeviri ekibi görev alacak. Tercümelerin tamamlanmasının ardından dijital ve matbu versiyonlarının dağıtımının 2017 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor. AAOIFI standartlarının, Türkçe’ye kazandırılmasıyla birlikte İslami finans alanına ilgi duyan tüm üniversite, sektör paydaşları ve kamu kesimine önemli bir katkı sunulması hedefleniyor.