Mavi Marmara ve Mazlum Coğrafyalar Konferansı Gerçekleşti

Hür Medeniyet Kulübü, Mavi Marmara ve Mazlum Coğrafyalar konulu konferansta İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ı konuk etti.

Kulüp Başkanı Büşra Nur Turan'ın konuşmasıyla başlayan program Üniversitemiz öğretim görevlilerinden Abd Al Fettah El Awaisi'nin konuşmasıyla devam etti. El Awaisi, Mavi Marmara ile ilgili düşüncelerini şu sözleriyle ifade etti: “Oğlum Türkiye'deki Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye gitmek için izin istediğinde ona hiç tereddüt etmeden git dedim. Çünkü biliyordum ki şüphesiz bu bir cihattı.”

Konferans Bülent Yıldırım'ın konuşmalarıyla devam etti. Mavi Marmara'nın sadece Gazze'deki ambargonun kaldırılması için yola çıkmadığını, asıl mücadelenin Siyonist zihniyeti ortadan kaldırmak için olduğunu kaydeden Yıldırım, Mavi Marmara sayesinde İsrail'in yaptığı haksızlığın ilk defa uluslararası hukukta tescillendiğinden bahsetti. Yıldırım; “Bugün İsrail hahamları Mavi Marmara'nın İsrail'in sonunun başlangıcı olduğunu kabul ediyor.” dedi. Mavi Marmara'nın bugün Afrika'nın en ücra köşesinde bile bilindiğine dikkat çeken Yıldırım, konuklara Teoman Duralı'nın “İngiliz Yahudi Medeniyeti” kitabını okumalarını tavsiye etti. Mavi Marmara'nın hedef seçilmesinde 1997 yılında Doğu Akdeniz'de bulunan doğalgaz rezervlerinin doğrudan ilgili olduğunu söyledi.

Dünyanın dört farklı ülkesinde hapsedildiğini belirten Yıldırım, Mavi Marmara baskının ardından İsrail hapishanelerinde yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı. Müslümanların birlik ve beraberliğinin Siyonist zihniyetle mücadeledeki yerinin önemini vurgulayan Yıldırım, gençlere İslam coğrafyalarından gelip üniversitemizde okuyan arkadaşlarıyla aralarındaki kardeşliğe dikkat etmelerini tavsiye etti.

Program, Kulüp Başkanı Büşra Nur Turan’ın Bülent Yıldırım’a hediyesini takdim etmesiyle sona erdi. Program sonrası öğrenciler Bülent Yıldırım ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.