İZÜ Kampüs Tasarımında Kimlik Semineri ve Sergisi

Üniversitemiz Mimarlık ve Sanat Kulübü, Kampüsümüzün yeni görünümünü tasarlayan Mi’mar Mimarlık Firmasını öğrencililerimizle buluşturdu. Mi'mar Mimarlık ortakları Ahmet Yılmaz ve İbrahim Hakkı Yiğit, 15 Nisan 2015 Çarşamba günü Tarihi Müze Binamızda “İZÜ Kampüs Tasarımında Kimlik” adlı bir seminer verdi.

Yapımına Eğitim Fakültesi Binamızla başlanmış olan Üniversitemiz yeni kampüsünü tasarlayan mimarlar Ahmet Yılmaz ve İbrahim Hakkı Yiğit’in verdiği seminere, mimarlık bölümü öğrencilerimiz katılım gösterdi. Etkinlik sonrasında kampüs projesinin görsellerinden oluşan serginin açılışı yapıldı.

İZÜ Kampüs tasarlanırken Anadolu şehirlerinden referanslar ve izler taşıması hedeflendiğini ifade eden Mimar İbrahim Hakkı Yiğit, kampüsümüzün avan proje görsellerini öğrencilerimizle paylaştı.    Anadolu kentlerinin yerleşim planlarını incelediklerini ve buna uygun bir kampüs tasarladıklarını söyleyen Yiğit, kampüsteki tarihi binaların ve ormanlık alanın korunduğuna dikkat çekti. Yiğit, “Projemizin yapımı ilk tamamlanan binası olan Eğitim Fakültesi binasına baktığınızda Turgut Cansever’den ilham aldığımız açıkça görülebilir. Türkiye’de mimarlık kültürü diye bir olgu yok. Tarihi bir alanda izin alabilen herkes istediği tasarımda binayı o alana yapabiliyor. Maalesef mimarlık eğitimi müfredatımızda da kültürümüze ait bir bilgi ve altyapı kazandırılmıyor. Sayın İhsan Fazlıoğlu hocamızın söylediği gibi pigme kabilesinin üyesi gibi davranıyoruz.” dedi.

Kampüsümüzde aktif yeşil alanların korunduğunu söyleyen Mimar İbrahim Hakkı Yiğit, yaşam alanları oluşturulurken dikkat ettikleri hususları öğrencilerimizle paylaştı. Kampüste büyük bir meydan planladıklarını söyleyen Yiğit; “Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları ve sosyalleşecekleri büyük bir kampüs planladık. Bu kampüs içinde, hastane, eczane, kafeler, spor alanları, yurtlar, kütüphane, konuk evleri, fakülte binaları ve araştırma merkezleri olacak.” dedi.