Lise Öğrencilerine “Kudüs”ü Anlattı

İstanbul Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimleri Lisesi’nden bir grup öğrenci, “Kudüs” konulu bir araştırma başlattı. Türkiye ve Dünyada Kudüs’ün sürekli şiddetle, çatışmayla, İsrail’in saldırılarıyla anıldığını belirten öğrenciler, 3 din mensuplarının Kudüs’te nasıl yaşadığına ilişkin bir çalışma yapıyor. Günlük hayatta Kudüs’te insanların nasıl yaşadığını araştırmak isteyen öğrencilerin planları arasında Kudüs’e giderek, Müslüman, Hristiyan ve Yahudi halkla konuşmak da yer alıyor.

Bu kapsamda Kudüs’ü daha iyi tanımak isteyen öğrencilere, Kudüs’te doğup büyüyen Prof. Dr. Abd Al Fettah EL AWAISI bir konferans verdi. Yrd. Doç. Dr. Nurgül MECİT ile Kudüs’ü öğrencilere anlatan Prof. Dr. Abd Al Fettah EL AWAISI, öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Kudüs’te doğan, ilkokul, lise ve üniversite eğitimini Kudüs’te alan Prof. Dr. Abd Al Fettah EL AWAISI, öğrencilerin tüm sorularına cevap verdi. Kudüs’ün sosyal ve kültürel yapısını anlatan Abd Al Fettah EL AWAISI, İsrail’in zulmünü, Mescidi Aksa’ya yapılan saldırıları ve Filistin halkının çektiği sıkıntıları öğrenciler ile paylaştı. Kudüs’ten İsrail askerlerinin silah zoruyla çıkarıldığını belirten Abd Al Fettah EL AWAISI, zulmün son bulmasını ve Kudüs topraklarına, Filistin topraklarına bir an evvel barışın gelmesini istedi.