Okul Öncesi Öğretmenliği Almanya’dan Gelen Heyeti Ağırladı

Almanya’nın Rheinland-Pflaz Eyaleti Entegrasyon, Aile, Çocuk, Gençlik ve Kadın Bakanlığı (Ministerium für Integration, Familie, Kinder, Jugend und Frauen)  yetkilileri, Halkalı Merkez kampüsümüzde İZÜ öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Toplantının konusu, iki ülkenin okul öncesi eğitim hizmetleri ve okul öncesi öğretmen yetiştirme programları oldu.

Toplantı, Almanya’nın Rheinland-Pflaz Eyaleti Entegrasyon, Aile, Çocuk, Gençlik ve Kadın Bakanlığı’ndan Ellen JOHANN ve okul öncesi eğitim kurumlarında görevli müdür ve eğitimcilerden oluşan 17 kişilik bir heyet ile Küçükçekmece Belediye Anaokulu Müdürü Şükran EVİRGEN ve Okul Öncesi Öğretmenliği öğretim üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bilal YILDIRIM ve Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Latife ÇİMEN’in açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda, kurumsal iletişim daire başkanlığı üniversitemizi tanıttı. Daha sonra Okul Öncesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice VATANSEVER BAYRAKTAR bölümü ve bölümün yaptığı faaliyetlerle ilgili sunum yaptı.Görüşmelerde Türkiye’de ve Almanya’daki okul öncesi eğitim sistemi, okul öncesi öğretmen yetiştirme programları ve içerikleri ile ilgili karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Entegrasyon, Aile, Çocuk, Gençlik ve Kadın Bakanlığı yetkilisi Ellen JOHANN’e üniversitemiz adına bir plaket ve murakka hediye edildi. Eğitim Fakültesi ve Okul Öncesi Öğretmenliği uygulama atölyeleri gezdirilen heyet üniversitemizle ilgili gözlemlerde bulundu. Program, öğle yemeği ile son buldu.