Belediye Başkanları Kentsel Dönüşümü Anlattı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kent Çalışmalar ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nın bu hafta iki önemli konuğu vardı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından verilen, “Yerel Yönetimlerin Güncel Sorunları” dersine, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay katıldı.

Konuk belediye başkanları, ilçelerindeki çalışmalar ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Adem Esen’in dersine konuk olan Ahmet Misbah Demircan ve Aziz Yeniay, yüksek lisans öğrencilerine belediyecilik vizyonunu anlattı. Belediyelerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren belediye başkanları, kısa bir süre önce başlayan kentsel dönüşüm projelerini de anlattı. Her iki belediye başkanı da ilçelerinde insan odaklı çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Derslerin sonunda Prof. Dr. Esen, Aziz Yeniay ve Ahmet Misbah Demircan’a İstiklal Marşı Murakkası hediye etti.