Dr. Asad Zaman Üniversitemizde

Dünyaca ünlü iktisatçı  Dr. Asad Zaman 4 Mart 2013 günü İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ni ziyaret etti.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör yardımcımız Prof. Dr. Ömer İnan, Eğitim  Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Hikmet Savcı, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Erol Aydın ile görüşmeler de bulunan Dr. Asad Zaman birçok mensubumuz ile de tanışma imkanı buldular.

1974 yılında Amerika’da Massachusetts Institute of Technology (MIT)’den Matematik lisansını tamamlayıp  1978 yılında Stanford Üniversitesi’nde ekonomi doktorasını bitiren Dr.  Asad Zaman, ABD’de Pennsylvania Devlet Üniversitesi, California Teknoloji Enstitüsü, Columbia Üniversitesi, Johns Hopkins Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi gibi dünyaca saygın üniversitelerde dersler vermiştir.

1993-1999 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde akademik hayatına devam eden Dr. Asad Zaman, ülkemizde bulunduğu sırada Türkçe de öğrenmiştir.  Halihazırda İslamabad’da Uluslararası İslam Üniversitesi’nde Uluslararası İslam Ekonomisi Enstitüsü’nün başkanıdır.  Pakistan asıllı olan Dr. Asad Zaman son dönemde “Müslüman Ekonomist’in Önemli Görevi”, “İslam İktisadı: Literatürde Bir Araştırma” isimli makaleleri ile İslam İktisadına önemli katkılarda bulunmuştur.  Ayrıca ekonometri ve  matematik alanında yaptığı çalışmalarıyla da iktisadi çalışmalarının derinleşmesine katkı sağlamıştır.

Prof. Dr. Asad Zaman, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ni ziyareti sırasında, İşletme Bölümü öğrencilerine bir ders yapma imkanı da buldular.

Tarihi ve doğal güzellikler ile dolu olan İZÜ kampüsünden çok etkilendiklerini ifade eden Dr. Asad Zaman’a “İstiklal Marşı Murakkası” hediye edildi.