İZÜ Rektörü İslam Kalkınma Bankasını Ziyaret Etti

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, merkezi Suudi Arabistan’ın başkenti Cidde’de bulunan İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Tıktık’ı ziyaret etti. Görüşmeye, Dr. Malek Shah Bin Mohammed Yusoff da katıldı.

Ziyarette, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne İslam İşbirliği Teşkilatı’na (IOC) üye olmayan ülkelerden öğrenci alınması konusu ele alındı.

Daha sonra Prof. Dr. Adem Esen, İslam Kalkınma Bankası’na bağlı, İslamic Research and Training Institute (IRTI – İslam Araştırmaları ve Eğitim Enstitüsü) Genel Müdürü Dr. M. Azmi Omar ve ünlü İslam İktisatçısı Prof. Dr. M. Umer Chapra ile görüştü.

Görüşmede, İslamic Research Training Instiute ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi arasında kurulan Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.