TÜBA; gıda ve su kaynaklarının korunması, sürdürülebilir kullanımı ve israfın önlenmesinin yanı sıra gıda ve su kaybının nedenleri ve etkilerinin ortaya konmasına dair strateji geliştirmek üzere 24 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde “Gıda, Su Kaybı ve İsrafı Sempozyumu” gerçekleştirecek.
TÜBA’nın bilim temelli rehberlik ve danışmanlık sorumluluğu çerçevesinde; TÜBA-Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Kazım Şahin ve çalışma grubu üyeleri tarafından hazırlanan programda; dünya genelinde hızla artan nüfus ve kısıtlı doğal kaynaklar arasındaki dengesizlik, özellikle gıda ve su kaynaklarının yönetimi konusunda ciddi sıkıntılara yol açan önemli sorunlar masaya yatırılacak. Gıda sıkıntısı ve gıdaya erişim, su sorunu ve aşırı tüketim sorunlarına dikkat çekilecek ve sürdürülebilir çözümler geliştirilecek.
Detaylı bilgi için Tıklayınız.
