Ulusal Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Konferansı

• Tarihler: 23 Kas – 19 Ara, 2020

Konferans Çağrısı

Ulusal Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Konferansı, ülkemizde Açık Kaynak kodlu yazılımların geliştirilmesine öncülük etmek, kullanımının teşvik edilmesini sağlamak ve Özgür Yazılım Felsefesinin bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlenmektedir. Bu yıl ilki düzenlenecek olan konferansta, Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar ve Özgür Yazılımların farklı disiplinlerde kullanımı, akademik ve endüstriyel uygulamalarda kullanımı, eğitim öğretim müfredatında yer alması ile ilgili yapılan çalışmalara yer verilecektir. UAKK-2020 bu yıl İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde çevrimiçi olarak düzenlenecektir.

Konferans Konuları

Konferansa aşağıdaki konularda 3-6 sayfalık tam metin bildiriler kabul edilecektir.

* Özgür yazılım felsefesi
* Açık kaynak kodlu yazılım mimarileri
* Açık kaynak kodlu yazılımların eğitim müfredatında kullanımı
* Açık kaynak kodlu uygulamalara dayalı müfredat önerileri
* Mühendislik uygulamalarında açık kaynak kodlu yazılımların kullanımı
* Açık kaynak kodlu öğretim sistemleri
* Açık kaynak lisans modelleri

Önemli Tarihler

* Bildirilerin son gönderim tarihi: 1 Aralık 2020
* Sonuçların açıklanması: 7 Aralık 2020
* Basıma hazır bildirilerin gönderimi: 15 Aralık 2020
* Son kayıt tarihi: 15 Aralık 2020
* Konferans tarihi: 18-19 Aralık 2020

Bildiri Gönderimi

Konferans şablonuna uygun olarak hazırlanan bildirilerinizi submit@uakk.org mail adresine gönderebilirsiniz. Konferansa kabul edilen bildiriler, Konferans Bildiri Kitabı' nda basılacaktır. Konferans dili Türkçedir.

Seçilen bildiriler aşağıdaki dergilerde basılacaktır.
* İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (IZU FBED)
* European Journal of Technique (EJT) </> Balkan Journal of Electrical and Computer Engineering (BAJECE)
* The Journal of Cognitive Systems (JCS)

İletişim

Detaylı bilgi ve güncellemeler için www.uakk.org adresini ziyaret edebilir veya bilgi@uakk.org ile irtibata geçebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve kayıt için: https://www.uakk.org/index.htm