Şehr-i İstanbul Şöleni

• Tarihler: 25 – 25 Nis, 2018

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin (İZÜ) önde gelen öğrenci kulüplerinden olan Hür Medeniyet Kulübü (Hürmed) öğrencilerinin gerçekleştireceği "Şehr-i İstanbul Şöleni" etkinliği; Katılımcılarına İstanbul’ un zamanla değişen fakat unutulmayan renklerini ve tatlarını hatırlatmayı amaçlamaktadır.

Etkinlik dahilinde; İstanbul ile özdeşleşmiş şarkılarla katılımcılara müzik ziyafeti sunacak olan "Remel Ensemble", kültürümüzün komedyenlerini temsilen Usta Sinema ve Tiyatro oyuncusu "Ulvi Alacakaptan" tarafından sergilenecek olan "Meddah" gösterisi, etkinlik esnasında kazananlarının ilan edileceği üniversite öğrencilerine yönelik "Değişen İstanbul" temalı "Fotoğraf Yarışması" ve yarışmacıların katılım gösterdikleri fotoğraflarının sergisi ve Kubbelerin Üstâdı olarak bilinen Fotoğraf Sanatçısı Cemil Şahin’ in fotograf sergisi,  İZÜ Müzik Kulübü’ nün Müzik Dinletisi ve Şiir Dinletisi olacaktır. Daha birçok etkinliğin de alanda bulunacağı programın aktifliği eğlenceli bir gün geçirmenize olanak sağlayacaktır.

Etkinlik alanının Eski İstanbul'un olmazsa olmaz sembollerinden olan, kendilerini kabullendirmiş Seyyar Satıcı Tezgahları (Şerbet, Osmanlı Macunu, Közde Mısır, Kestane, Boza vb.) ile donatılması da programın insanları kendine çekecek bir başka yanı olacaktır. Aynı zamanda İBB Kültür A.Ş.’nin özel koleksiyon kitap desteğiyle ve İBB İSMEK’in destekleriyle de el sanatları tezgahlarının açılacağı etkinlik birçok kesime hitap etmesiyle olumlu bir hava oluşturacaktır.

25 Nisan 2018 Çarşamba günü 12:00 - 18:00 saatleri arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Yerleşkesi/İç Bahçe’ de yapılacak olan program tüm üniversite öğrencilerinin katılımlarına açıktır.

Genel Afiş