izulogo

Yeni Sınav Sistemi YKS Rehberi

YKS Rehberi

Yükseköğretime girişte uygulanacak yeni sınav sistemi 12 Ekim 2017 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından açıklandı. Paylaşılan bilgi notunda genel bilgiler verildi; yeni sistem daha yalın, sade ve kolay anlaşılabilen bir sistem olarak tanımlandı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak yeni sınav sistemi YKS hakkında detaylı, anlaşılabilir bir rehber hazırladık. YKS rehberini indirmek ve incelemek için aşağıdaki görsele tıklayın.

Yeni Sınav Sistemi YKS Rehberi

2018 YKS Tercih Rehberi Çıktı!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, üniversite adaylarının tercih sırasında dikkat etmesi gereken bilgileri bir araya getirerek detaylı bir YKS Tercih Rehberi hazırladı.

Üniversite adaylarına tercihlerle ilgili ön bilgi vermek amacıyla hazırlanan tercih kılavuzu, adayların tercihlerini belirlemeden önce ve tercih süresi içerisinde dikkat edecekleri konuları barındırıyor. Meslek ve bölüm tercihleri, üniversite tercihleri, tercih yapılacak tabloların belirlenmesi, tercihlerin sisteme girilmesi, sınavsız geçiş ve ek puan gibi önemli konuların da ele alındığı YKS Tercih Rehberi'ni incelemek için tıklayın.

YKS Tanıtım Rehberi