izulogo

2019-2020 Yaz - Staj Hareketliliği Başvuru İlanı

ERASMUS-STAJ-19x6

2019-2020 AKADEMİK YILI

YAZ DÖNEMİ (31 Mayıs 2020 – 1 Eylül 2020)

ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

Proje Numarası: 2019-1-TR01-KA103-064111

Takvim

06 Ocak 2020

Başvuruların ilan edilmesi

03 Şubat 2020

2019-2020 Yaz dönemi Erasmus+ staj hareketliliği başvuru başlangıç tarihi

06 Mart 2020

2019-2020 Yaz dönemi Erasmus+ staj hareketliliği başvuru bitiş tarihi

13 Mart 2020

Erasmus İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı (saat 14:30)

17 Mart 2020

Erasmus İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı sonuçlarının açıklanması

19 Mart 2020

Ön Değerlendirme Sonuçları

19 - 26 Mart 2020

Ön Değerlendirme Sonuçlarına itiraz süresi

29 Mart 2020

Genel Değerlendirme Sonuçları, Asil ve Yedek Listenin Belirlenmesi

30 Mart-13 Nisan 2020

Feragat Tarihleri

Başvuru takviminde gerçekleşebilecek muhtemel güncellemeleri öğrencilerimiz İZÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün takvim sayfasından takip edebilirler.

Lütfen web sitemizde yer alan aşağıdaki başlıkları dikkatlice okuyunuz.

Erasmus+ Program Ülkeleri ile Öğrenci Staj Hareketliliği

Erasmus+ Staj Hareketliliğinde seçilen katılımcılara sağlanan hibe desteği, daha fazla öğrencinin faaliyetten yararlananabilmesi için en fazla 65 gün olacak şekilde sınırlandırılmıştır.

Faaliyet süresi en az 60 gün olmalıdır.

Ülkelere Göre Hibe Desteği ve Özel İhtiyaç Desteği

Kimler Başvurabilir?

Nasıl Başvurulur?

Başvuru için Gerekenler

Erasmus+ Staj Hareketliliğinde başvuru formuna yurt dışındaki bir işletmeden alınan kabul mektubu yüklenmelidir. Sadece kabul mektubu olan adaylar değerlendirmeye alınacaktır.

Öğrencinin Seçilmesi

Kontenjanlar

Hibe Desteği

Seçilen Öğrencinin Hareketlilik Süreci

Sıkça Sorulan Sorular

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gerekenler

1-Başvuru esnasında meydana gelebilecek sorunlar ile ilgili lütfen Erasmus Kurum Koordinatörlüğü ile iletişime geçiniz. (erasmus@izu.edu.tr adresine e-mail gönderebilir veya Erasmus Ofisi ziyaret edebilirsiniz. Kütüphane, KT-143)

2-Ön Başvuru online olarak yapıldıktan sonra "Başvuru Fomu" yazdırılıp, imzalanıp, "Başvuru için Gereken Belgeler" ile birlikte Erasmus Ofise teslim edilmelidir. "Nasıl Başvurulur" sayfası mutlaka okunmalıdır. Staj hareketliliğinde Kabul Mektubu şartı aranmaktadır. Gerekli belgeler Erasmus Ofise teslim edildikten sonra başvurunuz sistem üzerinde "Ofis Onayladı" şeklinde gözükecektir. Evrak Teslimi yapmayan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

3-Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Erasmus+ İngilizce Dil Yeterlilik Sınavına girmek istemiyorsanız. Ön başvuruda "13 Mart 2020 Üniversite Erasmus+ Dil Yeterlilik sınavına katılmak istemiyorum" seçeneği işaretlenmelidir.

Dil Sınavına girmek istemeyen öğrenciler;

Transkriptlerinde yer alan hazırlık dönemi İZÜ B2 Hazırlık Bitirme puanı ile başvuru yapabilirler. (C1 veya diğer seviyelerin puanı kabul edilmeyecektir.)

veya

Ayrıca adaylar yabancı dil seviyesinin belirlenmesi için YDS, YÖKDİL, TOEFL-IBT-CBT-PBT ve IELTS puanları ile de başvuru yapabilirler. Değerlendirmeye alınacak TOELF ve IELTS belgeleri için 2 yıl, YDS ve YÖKDİL için 5 yıl geçerlilik süresi kabul edilir. Bu belgeler ile başvuru yapılmak isteniyor ise başvuru esnasında Erasmus Ofise teslim edilmelidir.

YDS, YÖKDİL, TOEFL-IBT-CBT-PBT ve IELTS  puanlarının İZÜ Erasmus+ Dil Yeterlilik Sınavı puanına dönüşüm tablosu için tıklayınız.

4-Eğer aynı başvuru dönem içerisinde Yaz Dönemi Staj hareketliliğine de başvuru yapıyorsanız Öğrenim Hareketliliği için Bahar Dönemi seçeneğini seçmeniz her iki hareketliliğe seçilmeniz durumunda size kolaylık sağlayacaktır.

5-Asil olarak seçilen öğrencilerin feragat tarihleri 30 Mart 2020 - 13 Nisan 2020'dur. Bu tarihler arasında feragat etme hakkını kullanmayıp farklı bir tarihte feragat eden öğrencilerden bir sonraki başvuru döneminde -10 puan düşülecektir. Feragat etmek isteyen öğrencilerin 30 Mart - 13 Nisan tarihleri arasında Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne gelerek bir dilekçe ile feragat etmeleri gerekmektedir.

İletişim: erasmus@izu.edu.tr