İZÜ ve MÜSİAD Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) arasında eğitim ve kamu alanlarını kapsayan işbirliği anlaşması imzalandı. MÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan katıldı.

İmzalanan anlaşma ile birlikte kurumların, ulusal ve uluslararası alanlarda yapılacak teknoloji geliştirmeye yönelik AR-GE projelerinin hazırlanmasında işbirliği yapması bekleniyor. Bununla birlikte yapılan çalışmalarda şirketleşme ve girişimciliğin artması, yeni fikir ve icatların bilimsellik çevresinde ticarileştirilmesi, fikirlerin ticarileşebilecekleri ortamlara kavuşturulması hedeflenecek. Ayrıca üniversite-sanayi birlikteliğinde gerçekleşecek projelerde yenilikçiliğin geliştirilmesi teşvik edilecek.