Aday Öğrenciler Kış Okulunda Üniversite Deneyimini Yaşadı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi 27-29 Ocak tarihleri arasında düzenlediği “Aday Öğrenci Kış Okulu” programında üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri kampüsünde ağırladı. Üniversitenin Halkalı kampüsünde üç gün boyunca gerçekleşen etkinliğe katılan öğrenciler akademisyenlerin verdiği derslere katılma fırsatı yakaladı. İZÜ’de eğitim hayatlarını sürdüren öğrencilerin konuştuğu seminerlere katılan aday öğrenciler, üniversite yaşamı, yurtdışı eğitimi ve staj konuları hakkında bilgi aldı.

Fark Yaratmak İçin En Az Üç Dil

Programın açılış dersini İZÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney verdi. “Fark Yaratmak İçin En Az 3 Dil” konulu derste kişisel gelişim için yabancı dil öğreniminin önemi konuşuldu. Prof. Dr. İbrahim Güney dersin sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.  Prof. Dr. Güney’in sunumunun ardından yapılan “İZÜ’lü Gençlerin Erasmus Deneyimleri” başlıklı oturumda İZÜ’nün Erasmus anlaşmaları ile yurtdışı deneyimi yaşayan Muhammet Mustafa Tuna ve Şaadet Kaya öğrenciler ile buluştu.

İlk günün öğlenden sonra gerçekleşen bölümünde İZÜ Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Erdemir “Yapay Zeka ve İnsan” dersinde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ardından, katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılar ile adlarından söz ettiren İZÜ Robotik Takımı üyeleri İremnaz Çay, Sinem Sena Ertaş ve Merve Boşna yaşadıkları deneyimleri üniversite adayı öğrenciler ile paylaştı.

Aday Öğrenci Kış Okulu’nun ikinci günü İZÜ Öğretim Üyesi Dr. Elif Ergüney Okumuş’un “Kaygı Bozukluğu ve Stres Yönetimi” dersi ile başladı. Bu derste öğrencilerin yoğun sınav döneminde yaşamaları muhtemel stresle mücadele ederken dikkat etmeleri gereken husular üzerinde duruldu. İkinci oturumda öğrenciler ile buluşan İZÜ Öğretim Üyesi Dr. Savaş Barkçin “Gelenekten Geleceğe” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği programın sonunda Dr. Savaş Barkçin gelen soruları yanıtladı.

Prof. Dr. Mehmet Bulut: “ Öncü Kuşaklardan Biri Olmanızı Dilerim”

Etkinliğin en dikkat çeken sunumlarından biri İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Doç. Dr. Murat Yalçıntaş’ın oldu. Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, aday öğrenciler için sınav hazırlığı ile oldukça yoğun geçen senede “Liderlik ve Motivasyon” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Yalçıntaş sunumunda kişisel hayat deneyimleri ve özel tutkusu olan dağcılık sporundan örnekler vererek Evesret’e yaptığı tırmanışın öyküsünü paylaştı. “Başarılı Bir Girişimcilik Hikâyesi” başlıklı oturumda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mezunu Sinan Ergün iş hayatı ve kurduğu şirketi anlattı.

Etkinliğin son günü katılımcı öğrencilerin en çok tercih etmek istediği bölümlerden biri olan Hukuk konulu ders ile başladı. İZÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Emrah Bozbayındır’ın verdiği “Hukuki Düşünceye Giriş” dersini öğrenciler ilgi ile takip etti. İnteraktif olarak gerçekleşen derste öğrenciler, Doç. Dr. Ali Emrah Bozbayındır’ın belirlediği olayları hukuki yönden tartışma fırsatı yakaladı. Dersin ardından İZÜ Hukuk Fakültesi Mezunları Hilal Karabulut ve Çağla Ecevit meslekleri ile ilgili merak edilen yönleri aktardı.

Popüler konuların da tartışıldığı etkinlikte İZÜ Öğretim Üyesi Dr. Bülent Gedikli “Kripto Paralar” konulu derste aday öğrenciler ile bir araya geldi. Dr. Bülent Gedikli tüm dünyayı etkileyen blockchain sistemi hakkında dikkat çeken bilgiler verdi.

Programın kapanış oturumunda bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Bulut, katılımlarından dolayı üniversite adayı öğrencilere teşekkür etti. Öğrencilerin zorlu ve önemli bir süreçte olduklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Bulut kendilerine başarılar diledi. Prof. Dr. Mehmet Bulut sözlerini “İnşallah hepiniz idealinizdeki en iyi üniversiteyi kazanırsınız. Daha güzel bir dünyanın inşası için öncü kuşaklardan biri olursunuz” temennisi ile noktaladı.

İZÜ ev sahipliğinde üç gün boyunca gerçekleşen “Aday Öğrenci Kış Okulu” programının sonunda tüm katılımcı öğrencilere sertifika verildi.

15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01