Helal Gıda ve Sağlıklı Beslenme İZÜ'de Tartışıldı


İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), Helal Gıda ve Sağlıklı Beslenme Paneli’ne ev sahipliği yaptı. “16 Ekim Dünya Gıda Günü” vesilesiyle düzenlenen programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Kürşat Türkdoğan, Prof. Dr. Fatih Gültekin, Prof. Dr. Mustafa Tayar katıldı. İSEFAM Abdullah Tivnikli Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe özellikle Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İZÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yetim,  “Günümüz insanının en önemli sorunlarından bir tanesinin bugün sağlıklı beslenme olduğu görülmektedir. Geçmişte insanlar karınlarını doyurmak için güçlük çekerken bugün aşırı yemekten şikâyet etmektedirler. İnsanların sağlıksız beslenmesinin getirdiği problemlerin yanında günümüz Müslümanlarının çok önemli bir sorunu daha bulunmaktadır. Helal ve Tayyip Gıda bulmak ve beslenmek artık büyük bir sorundur. Bugün Müslüman ülkelerde dahi helal gıdaya ulaşım kolay değildir. Günümüzde Helal ve sağlıklı gıda üretimi ve beslenme sorunlarına çözüm bulmak için çalışmak, ben dahil tüm meslektaşlarımızın üzerine farz-ı kifayedir” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Kürşat Türkdoğan “Beslenme ve Kanser” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Türkdoğan konuşmasında son yıllarda sayısı artan kanser vakalarında, yanlış beslenmenin etkilerini vurguladı.

Panelin diğer konuşmacılarından Prof. Dr. Fatih Gültekin “Helal ve sağlıklı beslenmede gizli tehlike, katkı maddeleri” başlıklı sunumunda günlük hayatta sıkça tüketilen besinlerde kullanılan katkı maddelerinin zararlarına dikkat çekti. Son olarak “Helal ve sağlıklı beslenmede medyanın rolü” konulu konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Mustafa Tayar ise medyanın sağlıklı beslenme konusundaki yaklaşımlarına ve halkı doğru yönlendirmesinin önemine değindi.

Panelin son kısmında konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Program hediye takdiminin ardından sona erdi.



08 07 06 05 04 03 02 01