Öğrencilerimize TÜBİTAK’tan Ödül

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında İZÜ’lü öğrenciler ödüle layık görüldü. Yarışmaya “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” başlıklı kategoride katılan Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerimiz Nurşen Yılmaz, Rumeysa İnce ve Nezahat Beyza Yurtseven birincilik ödülünü kazandı.

İZÜ’lü öğrencilere ödül kazandıran “Farklılık ve Farkındalık Diyarı” projesi, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin engelli bireylere karşı oluşturdukları akran zorbalığını önlemeyi, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara karşı empati duygusu geliştirmeyi ve engelli bireylere karşı nasıl davranılması gerektiği konusunda çocuklara yol göstermeyi amaçlıyor.

Proje engelli bireylerin herhangi bir zorbalığa maruz kalmamaları toplumda soyutlanmamaları ve ilerleyen yıllarda topluma öncülük edecek çocuklarımızın hassasiyetlerini geliştirebilmek amaçlarını içinde taşıyor.

DSC_2324 tubitak DSC_2313