Öğrencilerimiz Dünya 2’ncisi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencilerinden İremnaz Çay, Sinem Sena Ertaş, Merve Boşna ve Moustafa Bekir büyük bir başarıya imza attı. Daha önce ürettikleri Robot el projesi ile dikkat çeken İZÜ’lü gençler bu kez de katıldıkları uluslararası yarışmada kazandıkları başarıyla ülkemizi gururlandırdı.  Öğrencilerimiz mühendislik alanında uluslararası çapta düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda başvurunun yapıldığı “American Society of Mechanical Engineering (ASME) Student Mechanisims and Robot Design” yarışmasında, 2’nci olarak büyük bir başarı elde ettiler.

-

Amerika’nın California eyaletinde bu yıl 43. kez düzenlenen, “American Society of Mechanical Engineering (ASME) Student Mechanisims and Robot Design” yarışmasına Harvard, Tsinghua, Yale gibi dünyanın önemli üniversitelerden öğrenciler katıldı. İremnaz Çay, Sinem Sena Ertaş, Merve Boşna ve Moustafa Bekir bir araya gelerek oluşturdukları İZU Robotics GO4 takımı ile bu önemli yarışmada final etabında yarıştı. Ekip, yaptıkları “deniz kirliliğini önleyici otonom amfibik robot” çalışması ile jürinin beğenisini kazandı. İZÜ’lü gençler tasarladıkları proje ile bu yıl 43. kez düzenlenen yarışmada final etabında yarışan ilk ve tek Türk takımı olarak da tarihe geçti.

-

“American Society of Mechanical Engineering (ASME) Student Mechanisims and Robot Design” yarışmasının final etabı 18-21 Ağustos 2019 tarihlerinde Amerika’nın California eyaletinde düzenlendi. Yarışmaya üniversitemiz adına öğrencilerimiz, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Erdemir’in danışmanlığında, İZU Robotics GO4 takımı ile katıldı. Sunumlarını gerçekleştiren İZU Robotics GO4 takımı, “Design and Implementation ot Autonomous Amphibious Robot for Water Surface Cleaning” projesi ile dünya 2‘nciliğini kazandı.