İZÜ 5. Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin beşinci mezuniyet töreni gerçekleştirildi. İZÜ Stadyumu’nda yapılan coşkulu törenle dönem mezunları lisans öğrenimlerini noktaladı. Törene İZÜ Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Özokur, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Yücel Çelikbilek, İlim Yayma Vakfı Başkanvekili Bilal Erdoğan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ile birlikte akademisyenler ve mezun öğrencilerin yakınları katıldı.

Program mezun öğrencilerin gerçekleştirdiği mezuniyet yürüyüşü ile başladı. Ardından mezun öğrenciler adına üniversite birincilerinden Psikoloji Bölümü öğrencisi Hafize İhtiyar konuşmasını gerçekleştirdi. Hafize İhtiyar ilk olarak üniversite birinciliğini paylaştığı arkadaşlarını tebrik etti. Ardından ailesine ve hocalarına teşekkür etti. Üniversitede geçirdiği zamanın büyük bir hızla geçtiğini söyleyen Hafize İhtiyar, İZÜ’nün kendisine çok şey kazandırdığını belirtti.

Törende konuşan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut üniversitenin kısa sürede birçok yönden büyük aşamalar kaydettiğini ve bu gelişmelerin devam edeceğini belirterek, “Üniversitemizde birçok yönden sizler gibi genç ve hızla gelişiyor. Önümüzdeki dönemlerde çok daha parlak geleceğe ulaşmak için sabırsızlıkla yol alıyor”  dedi.

Prof. Dr. Mehmet Bulut mezun öğrencilere hitaben:  “Sevgili Gençler, biz üniversite eğitimini nesiller arası bir randevu olarak görüyoruz. Ben ve hoca arkadaşlarım hayatınızın bu çok önemli dönemini verimli geçirmeniz çaba sarf ettik. Bu süreçte bizler de sizlerden çok şey öğrendik. Üniversite aslen mezunlarıdır, mezunlarımız da üniversitemizdir. Sizlerin gelecekteki başarılarınızla gurur duyacağız” diye konuştu.

Hayat boyunca başarılı olmanın yanında insan odaklı olmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Mehmet Bulut, “ Başarı en önemli önceliğiniz olacaktı şüphesiz. Ancak başarılı olmanın yanında, insan odaklı olmak, İZÜ’nün size yüklediği misyonların başında geliyor. Her zaman pozitif, üretken ve sorgulayan olun ama aynı zamanda çözüm üreten yaratıcı ve mütevazı olmayı da unutmayın. Ülkemizin ve medeniyet coğrafyamızın en önemli sermayesi sizlersiniz. Sizler yarının düşünce önderleri, iş dünyasının liderleri, bilim insanları ve sanatçılarısın. Kısacası yarınımızın sahiplerisiniz” dedi.

İZÜ Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Özokur İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin misyonunun medeniyetimizin değerlerini özümseyen, bilim üreten, insanlığa hizmet eden donanımlı, geleceği şekillendiren, erdemli ve lider insanlar yetiştirmek olduğunu belirterek, “İnşallah bu yolumuzda hep ileriye bakacağız. Bu misyonu ifa edebilmek için verilen samimi uğraşı ve kaliteli hizmeti artıracağız” dedi.

Orhan Özokur konuşmasına öğrencilere tavsiyelerde bulunarak sürdürdü:

“Yapacağınız işe ve mesleğe inanarak yola çıkın. Sizden evvel o yolda yürümüşlere bakarak onları takdir ederseniz istifade edersiniz. Tenkit ederseniz istifade edemezsiniz. Aile birliğine önem verin. Hayatta en büyük destekçiniz mevcut aileniz ile kuracağınız yeni yuvanız olacaktır. Severek yapacağınız bir mesleğiniz olmalı. Zorlayarak mutlu olamazsınız. Çalışmayı zevk alarak yapınız, yük gördüğünüz sürece üzülürsünüz. Hayatı seviniz. Her adımınızda son derece azimli ve yerine göre sabırlı olmayı hedefinize alınız”

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Yücel Çelikbilek mezun öğrencilere seslendiği konuşmasınada: “Mezun olan öğrencilerimiz, bugün itibariyle artık hayatlarının önemli bir dönemini tamamlıyor… Bugünden sonra yepyeni bir dönem ile zorlu bir sürece ilk adımlarını atıyorlar. Bazı arkadaşlarımız eğitimlerini lisansüstü ile bir üst evreye taşıyacak. Bir kısmınız da kamuda ya da özel sektörde düşlerinizdeki meslekleri yapmanın çabası içinde olacaksınız. Belki bazılarınız da kendi işini kurmak isteyecek. Tercihiniz hangisi olursa olsun ilkokuldan üniversiteye kadar geride bıraktığınız yılların donanımıyla bu ülkeye önemli ve değerli şeyler katacağınıza canı gönülden inanıyorum. Eğitim süreci, okul hayatının herhangi bir aşamasında bitmiyor. İnsan var olduğu müddetçe eğitim, hayatın her alanında devam ediyor. Alınan diplomalar sadece geride bıraktığımız eğitim hayatımıza bir resmiyet katıyor. İnşallah, eğitim kademelerinde elde ettiğiniz bilgileri taze tutarak ve daima o bilgilerin üzerine bilgi koyarak ülkemizi dünyada çok daha iyi noktalara getireceksiniz” diye konuştu.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi beşinci Mezuniyet Töreni, mezun öğrencilerin havai fişek ve ışık gösterileri eşliğinde keplerini atması ile sona erdi.

Mezuniyet videosu için tıklayınız.

D95R4UQWsAIrrGn D92U7UGXUAEqml- D92U7UFWwAIjjCX D95R4ULXYAAy7Db D95R4UNWkAEZtlE D92U7UGWsAE5FXJ D95R4UMW4AANMUi