İZÜ Helal Gıda ARGE Merkezi, FAPAS Yeterlilik Testlerini Başarıyla Geçiyor


İZÜ Helal Gıda ARGE Merkezi, İngiliz Tarım Bakanlığı'na bağlı ‘’Food and Environment Research Agency (FERA)’’ tarafından düzenlenen ve Mayıs ayında 58 uluslararası laboratuvarın katılımıyla gerçekleşen, Tavuk Eti numunesinde Domuz DNA saptanması ile ilgili Food Analysis Performance Assessment Scheme (FAPAS) yeterlilik testinden başarıyla geçti.

Merkez, ISO/IEC 17025:2017 sürecininin en önemli parçası olan FAPAS yeterlilik testlerinde Moleküler Biyoloji ve Genetik laboratuvarları için çok önemli bir yol kat eti.

İZÜ Helal Gıda ARGE Merkezi, Nisan ayında düzenlenen, “Vitamins in Breakfast Cereal” test numunesinde Vitamin B1 (tiyamin), Vitamin B2 (riboflavin), Vitamin B6 (pridoksin), Niyasin ve Folik asitte yeterlilik testine de katılmış ve tüm testleri başarı ile geçmişti.