İZÜ Helal Gıda ARGE Merkezi, FAPAS Testinden Başarıyla Geçti


İZÜ Helal Gıda ARGE Merkezi, İngiliz Tarım Bakanlığı'na bağlı Food and Environment Research Agency (FERA) tarafından dünya genelinde düzenlenen FAPAS yeterlilik testine katıldı.

Nisan ayında düzenlenen, “Vitamins in Breakfast Cereal” test numunesinde Vitamin B1 (tiyamin), Vitamin B2 (riboflavin), Vitamin B6 (pridoksin), Niyasin ve Folik asitte yeterlilik testine katılan İZÜ Helal Gıda ARGE Merkezi, tüm testleri başarı ile geçti.

Laboratuvarların ISO 17025 kapsamında akreditasyon sürecininin en önemli parçası olan FAPAS yeterlilik testleri ile analiz verisi üreten laboratuvarların güvenirlilik düzeyi belirlenen testlere ayrıca dünya genelinde yaklaşık 50 laboratuvar katılım sağladı.