STEM Eğitimi ve Yapay Zekâ Konferansı Gerçekleştirildi

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen STEM Eğitimi ve Yapay Zekâ konulu konferans 11 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Mustafa Sami Topçu katıldı.

Programın açılış konuşmasını İZÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney yaptı. Prof. Dr. İbrahim Güney yapay STEM ve yapay zekâ kavramlarının son zamanlarda giderek yaygınlaştığını belirtti. Yapay zekânın günlük hayatta da kullanılmaya başladığını belirten Prof. Dr. Güney “Teknoloji kullanımının çok küçük yaşlara düştüğü bu dönemlerde bizlerin de kendimizi bu konuda geliştirmesi önemli” diye konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Sami Topçu yapay zekâya eğitimcilerin önem vermesi gerektiğini belirterek   “Eğitimci gözüyle yapay zekâ olayına bakmak gerekirse bizler 21. yy becerilerine sahip öğrenciler ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu becerileri geliştirmemiz gerekiyor.  Son yıllarda veri bilimi ve veriyi kullanmayla ilgili yapay zekâ çok öne çıktı. Öğrencilerimizi de bu beceriler noktasında yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Yapay zekânın günlük insanlara günlük hayatta birçok sektörde kolaylıklar sağladığına dikkat çeken Prof. Dr. Topçu “ Yapay zekâ ile bizim yapacağımız işler makinalara yaptırıldığında daha az zamanda daha az maliyette ürünler ortaya çıkarılıyor. Bugün eğitim, sağlık, bankacılık, hukuk gibi birçok sektörde yapay zekânın etkin bir şekilde kullanıldığına şahit oluyoruz. Bunun nedeni de artık hayatımızda büyük datalar olmasıdır” diye konuştu.

Sunumunun ardından Prof. Dr. Mustafa Sami Topçu, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

ISO_0567 ISO_0565 ISO_0574 ISO_0571