Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öncülüğünde “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi.

Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin beyaz önlük giyme töreni, öğrenci velilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşirken, SBF Dekanı Prof. Dr. Kadir CANATAN açılış konuşmasında “Hayatın her döneminde törenlerle kutlanan anlamlı geçişlerin olduğunu ve beyaz önlük giyme töreninin de öğrencilerin Hemşirelik mesleğine geçişte unutulmayacak bir ritüel olduğunu” ifade etti.

Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rukiye Pınar Bölüktaş ise konuşmasında  “Herşey akıla, akılda eğitime muhtaçtır, gençlere yapılacak en büyük iyilik onlara akıllarını doğru kullanmayı, dürüstlük ve adaletin en büyük erdem olduğunu öğretmektir. Hemşirelik mesleğini icra ederken 'pardon, yanlış yaptım' deme şansı yoktur, bu nedenle siz öğrenciler başkalarının tecrübelerinden çokça yararlanın, sadece kitap okuyarak hemşire olunmaz, hemşirelik bilgi ve duygusal zekanın yanında beceri ve yetkinliği de gerektirir, yani hemşirelik hem sanat hem de zanaattır." diyerek öğrencilere seslendi. Konuşmasına "Ailelerinizin destek ve şahitliğinde giyeceğiniz beyaz önlük otorite, aydınlık, masumiyet, temizlik, umut ve hakkaniyet, yanı sıra sevgi, şefkat ve merhameti temsil eder. Mesleğinizi icra ederken mesleki namusunuz olan beyaz önlüğe asla leke getirecek davranışlarda bulunmayın; enerji ve gayretinizi insanın dirliği, insanlığın birliği için sarf edin." diye devam eden Prof. Dr. Bölükbaşı "Sizler gerek ülkemizde, gerekse global ölçekte bütün sağlık sistemlerine kolaylıkla adapte olabilecek kabiliyette, günceli takip etmenin yanında, ürettiği bilgi ve bilimle takip edilen hemşireler olarak ihtiyaç duyacağınız herşeye sahipsiniz. Sistemli ve istikrarlı çalıştığınız sürece bu hedeflere ulaşacağınızdan hiç kuşkumuz yok” dedi.

Törende beyaz önlüklerini giyen öğrenciler hemşirelik mesleğine ilk adımı atmış oldular.

Beyaz önlük giyme  2 Beyaz önlük giyme töreni