TÜBİTAK Desteği Alan Projelere Bir Yenisi Daha Eklendi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Banu Metin tarafından hazırlanan  "Cryptococcus Patojen Türler Kompleksi ile Akraba Mayaların Eşeyli Üreme Özelliklerinin Araştırılması" projesi, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

"Cryptococcus Patojen Türler Kompleksi ile Akraba Mayaların Eşeyli Üreme Özelliklerinin Araştırılması" başlıklı projede Cryptococcus patojen türler kompleksine yakın akraba maya türlerinin henüz aydınlatılmamış eşeyli üreme özelliklerinin incelenmesi, türlerin birbirleriyle akrabalık ilişkilerinin aydınlatılması ve bu araştırmalar sonucunda henüz bilimsel olarak tanımlanmamış ve isimlendirilmemiş türlerin tanımlanabilmesine olanak vermek amaçlanıyor.

Proje kapsamında bir yüksek lisans/doktora öğrencisi de desteklenecek.

TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı, Üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde/istasyonlarında yürütülecek acil, kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlanmasını amaçlıyor.

Daha önce de Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gülseren'in “Türk Fındığı Küspesinin Fonksiyonel Gıdalarda Kullanılmasının İncelenmesi” başlıklı araştırması ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Büşra Külsoy ve Betül Kevser Tuğla’nın, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertan ERMİŞ’in danışmanlığında hazırladıkları “Yumurta Kabuğu ve Zeytin Çekirdeğinin Çikolata Kaplamalı Yulaflı Bisküvilerde Kullanılması” başlıklı projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görülmüştü.